IOD byter datum

IOD byter datum

Branschmässan IOD ( Inköpsdagarna Outdoor) som avslutades igår kommer att arrangeras även nästa sommar. Den stora skillnaden jämfört med i år, är att mässan flyttas till veckan innan midsommar.

Publicerad

Det var för första gången som IOD arrangerades i Steninge Slott nära Sigtuna, nordväst om Stockholm. Flytten till nya lokaler motiverades med bland annat minskat intresse från leverantörshåll. Och trots att utställarantalet nästan halverats från förra året märktes bortfallet inte så tydligt. Det har delvis sin förklaring i de nya mässlokalerna.

– På det gamla stället var vi i två byggnader och sammanlagt på fyra olika plan. Här är vi alla samlade på ett och samma plan vilket ger en mycket tätare stämning. En annan fördel är att har någon leverantör en håltimme så hinner de enkelt smita in och prata med kolleger eller ta en titt på de andras utbud, säger Claes Forsberg, vd på Svenskt Sportforu, som står bakom arrangemanget.

Trots det krympande utställarantalet var tongångarna bland deltagarna mycket positiva till mässan. För många leverantörer är IOD ett viktigt arrangemang, som både ger utställarna möjlighet att presentera hela sitt utbud och samtidigt spara resdagar för säljarna.

– Jag tycker att det är finfina lokaler. Det har varit en ganska lugn mässa men vi har ändå haft många möten och lyckats minimera mini egna resdagar. Jag tycker verkligen att den här mässan behövs, säger Camilla Schmidt på Isbjörn of Sweden.

En av förklaringarna till att IOD tappat utställare har varit att tidpunkten inte är optimal för leverantörerna. Frågan har diskuterats i flera år men nu har Svenskt Sportforum beslutat att göra slag i saken. Efter att ha diskuterat med de utställare som var på plats i Steninge togs beslutet att byta tidpunkt för inköpsdagarna.

– Det blir högst sannolikt vecka 24 (13/6-19/6) som vi möts här igen nästa år. För många av de stora och tongivande utställarna var årets mässdatum lite för sent. Vi kanske tappar med flytten några enstaka utställare men jag tror att vi istället kommer att få in många nya. Jag säger som det är, det här är sista rycket som vi gör med att flytta IOD. Funkar det inte nästa år med den nya tidpunkten kommer det att bli väldigt svårt att arrangera den här typens mässa på sikt, säger Claes Forsberg.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842