Jetforce lavinsäckar ska in på uppdatering

Black Diamond har upptäckt ett möjligt fel i mjukvaran på deras Jetforce lavinsäckar och uppmanar alla kunder att skicka in dem på uppdatering.

Efter att ha upptäckt ett mjukvarufel i några av Jetforce lavinryggsäckar från Black Diamond, Pieps och Poc har företaget beslutat sig för att frivilligt kalla in ryggsäckarna för en uppdatering av mjukvaran. Felet består i att uppblåsningen kan stängas av eller inte alls utlösas och det skulle ju kunna bli allvarligt. Inga olyckor eller skador har orsakats av det här felet men eftersom Black Diamond, Pieps och Poc bygger hela sin verksamhet på säkerhet vill de ta det säkra före det osäkra och kalla in alla säckarna för uppdatering innan något händer i skarpt läge.

De säckar som är aktuella har ett produktionsnummer mellan 4275 och 5077 och dessa levererades mellan mitten av november och början av juli.

Black Diamond rekommenderar alla sina kunder att logga in på sidan jetforcerecall.com och där se om deras säck är berörd och i så fall följa instruktionerna för hur de ska göra för att få sin ryggsäck uppdaterad. De ber också alla sina återförsäljare att kontakta de kunder de vet har köpt en Jetforcesäck och göra dem uppmärksamma på uppdateringen.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Bergsbo PF AB

    Bergsbo PF AB är en agentur med bas i Göteborg. Vi är specialister på exklusiva outdoormärken inom skidåkning, klättring, vandring. Produkter som oftast handlar om att vistas på berg. Våra varumärken är: Black Diamond Equipment. Ett varumärke med rötter tillbaka till slutet 50 talet. Ett varumärke som definierar Core produkter! Pieps. Ledande varumärke inom snösäkerhets produkter som lavinsändare, spadar, sonder, lavinsäckar som Jetforce. ATK. CNC frästa Techbindningar från Italien med kvalite rakt igenom. OAC. Finskt varumärke med skidor som är en perfekt hybrid mellan snöskor och turskidor. Fast stighud under foten för bra grepp och universalbindning för alla skor.