Thomas Wallhager slutar som vd för Sportringen

Efter drygt fyra år som vd för Sportringen har Thomas Wallhager bestämt sig för att lämna posten. Han efterträds tills vidare av Lars Palmgren.


Thomas Wallhager slutar som vd för Sportringen
Lars Palmgren

Det är efter drygt fyra intensiva år som vd för Sportringen som Thomas Wallhager nu lämnar företaget. ”För att gå vidare i sin karriär”, som det står i pressmeddelandet. Under hans tid som vd har Sportringen bland annat vuxit från 47 butiker till 220.

Lars Palmgren, som nu blir tillförordnad vd, har lång erfarenhet inom sportbranschen.

– Jag startade inom sportbranschen 1987 på Intersport i Helsingborg, och har arbetat och älskat denna bransch sedan dess. Under tolv år så drev jag även ett par egna butiker, berättar Lars.

Till Sportringen kom han i våras, för att arbeta med kategorin klubb och företag.

När räknar ni med att ha en permanent vd på plats?

– Styrelsen har påbörjat vd-processen och beräknar att ha en permanent vd på plats under kommande höst, vinter.

Kan du tänka dig att själv ta över vd-skapet permanent?

– Uppdraget är som tillförordnad vd.

Sportringen har vuxit från 47 butiker till dagens 220, hur har det gått till?

– Andra kedjor söker sin framgång genom ett väldigt tydligt och unisont uppträdande med en extremt stark overheadstyrning.  Det kan säkert fungera för en del, men Sportringens absoluta åsikt är att energi och delaktighet skapas av beslut tagna på butikens egna hemmaplan, säger Lars som också menar att kombinationen av Sportringens positiva utveckling och låga avgifter har spelat en viktig roll för att locka till sig entreprenörer.