Bit ihop när du filmar

Fotbollsspelare och surfare är bra på att filma men på två helt olika sätt. För de senare kommer ett nytt fäste för Gopro som stoppas i munnen.

Det är snowboardåkaren och surfaren Ken Achenbach som har utvecklat fästet The Grill Mount och enligt honom finns det flera fördelar med att bita ihop på ett fäste. Viktigast är att kameran hamnar väldigt nära ögonen och alltså filmar det du ser, dessutom är huvudet en naturlig stabilisator som ger stadigare bilder jämfört med att hålla ett stativ i handen. Självklart är det en fördel att ha händerna fria vid surfing men också för skateboardåkare, jägare, paddlare och alla möjliga andra. Grill Mount är dessutom utformat så att det kan hängas på en gren eller fungera som ett ministativ.

Själva bitytorna är tillverkade i formbar EVA. Det är bara att värma dem i varmt vatten och sedan bita till så formas ytorna efter dina tänder för bästa komfort. Formen på Grill Mount ska inte hindra andningen och prylen väger bara 19 gram. Enda problemet är väl att den inte finns i Sverige och det är därför vi skriver om den – kontakta Ken Achenbach på kenach@mac.com om du är intresserad av att ta upp distributionen.