Leif Holst-Liæker blir ny vd på Bergans

Leif Holst-Liæker blir ny vd på Bergans

Det blir Leif Holst-Liæker som tar över vd-skapet för norska Bergans efter den tidigare vd:n, Ragnar Jensen, som går i pension senare i år.

Publicerad

 35-årige tvåbarnspappan Leif Leif Holst-Liæker  har en civilekonomexamen i botten och hamnande efter fem år på konsultföretaget McKinsey på Bertel O. Steen – en av Norges största koncerner inom handel och service. Under sina åtta år på koncernen hann han vara vd för Viking Footwear i fyra år. De senaste ett och ett halvt åren var han vd för koncernens investerings- och förvaltningsverksamheter. 

Senare i år efterträder han Ragnar Jensen, som kom till Bergans 1981 och sedan 1991 har varit företaget vd. Fyllda 70 år går Jensen i pension i höst. Exakt tidpunkt för överlämningen av vd-skapet är inte bestämt mer än att det ska ske under årets fjärde kvartal. 

I ett pressmeddelande säger Leif Holst-Liæker att Bergans är ett varumärke som han har beundrat i många år.

– Samtidigt ser jag fram emot att utforska utvecklings- och förbättringspotentialen av varumärket, säger han. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842