Bandit skakar om filmskapandet

Bandit skakar om filmskapandet

Tomtom lanserar sin första actionkamera och har en del unika funktioner. Som till exempel att klippa ihop en film bara genom att skaka på den synkade mobilen.

Publicerad

Bandit är namnet på Tomtoms första actionkamera och för att inte bara bli en i mängden av actionkameror tittade Tomtom på bristerna hos de som redan fanns på marknaden. En sak de såg var att det var lång tid från filmandet till att kunna dela med sig på sociala medier. Först ska några gigabytes av film tankas ner i datorn, sedan ska filmerna gås igenom och bra scener märkas och så ska alltihop klippas ihop. Kanske ska det även läggas på musik.

 

Tomtoms lösning är att de byggt in en medieserver i kameran som bearbetar filmerna direkt och som via ett internt wifi snabbt skickar över filerna till en app i mobilen. Där kan filerna antingen klippas ihop manuellt eller så kan användaren låta mobilen göra jobbet genom att skaka på den. Kameran taggar nämligen filmklipp efter hastighet, höjd, G-krafter, acceleration och puls och med lite flyt och artificiell intelligens klipper appen ihop en film med de viktigaste sekvenserna.

Tanken är att skidåkare ska kunna hinna klippa ihop det senaste åket i liften upp och även hinna dela det på sociala medier innan det är dags att kliva av och filma nästa åk.

En annan unik detalj är att batteri och microSD-kort sitter ihop i en enhet så att det inte krävs några sladdar för att ladda eller tanka ner bilder – det är bara att sticka in BattStick i USB-porten och köra.

Rent tekniskt har Tomtom Bandit en vidvinkeloptik likt alla andra actionkameror och en sensor som ger stillbilder på 16 MP. Kameran filmar i 2,7K med 30 bilder i sekunden och de som vill ha slow motion kan få 60 bilder i sekunden i 1080 HD eller 120 bilder per sekund i 720p och hela 180 bilder per sekund i lägre upplösning. Kameran är vattentät men kräver ett extra objektiv för att bli vattentät ända ner till 50 meter.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842