Foppas nya sandaler

Första gången Peter Forsberg lanserade ett sandalmärke i Sverige gick det så bra att han gav Crocs ett nytt namn – Foppatoffeln. Nu har han ett nytt sandalmärke på gång.

Det nya sandalmärket som Peter Forsberg och Nicole Nordin ska lansera i Sverige heter Ipanema och kommer från Brasilien. Även om det är ett okänt märke för de flesta i Sverige så är det inget marginalföretag. Varje år tillverkar de runt 300 miljoner par flip flops. Det är snudd på en miljon par om dagen!

– Ipanema har flip flops för alla och med ett prisläge på 199–399 kronor är det en spontanshoppingprodukt som kan sälja i stora volymer, säger Nicole. De kommer med över 100 nya modeller varje år och sortimentet är gigantiskt vad det gäller färger och stilar så det finns verkligen något för alla.

Egentligen finns det fyra varumärken inom Ipanema. Ipanema är det största med många basmodeller och en tydlig koppling till stranden. Rider är mer sport och mest för män medan Zaxy vänder sig till tonåringar och lite till med mycket mode. Till sist har vi Grenda som är mer designade sandaler mer tänkta för kvällen än stranden.

Foppas nya sandaler

– För sporthandeln är det främst Ipanema och Rider som gäller, säger Nicole. Vi har precis börjat resa runt och visa upp det och intresset har varit större än vi kunde hoppas. Flera kedjor har visat intresse och vi har fixat så att vi kan leverera redan nu till den här sommaren men den stora satsningen kommer till sommaren 2016.

Peter Forsberg har som sagt varit med om att lansera sandalmärke i Sverige tidigare. Han hade hand om Crocs när det slog igenom och skorna fick epitetet Foppatofflor.

– Det är klart att folk vill träffa oss efter vad vi gjorde med Crocs, säger Peter. Jag gillar skor men ännu mer gillar jag att hitta varumärken som folk inte känner till och vara med om att bygga upp dem. Ipanema har en fantastisk potential med sitt låga pris, sin höga modegrad och sina många modeller. Vi kommer att jobba stenhårt för att få fart på Ipanema i Sverige och känner att det kommer att snackas om Ipanema redan i sommar.

I Peters och Nicoles företag Salice finns flera varumärken – Cocrose London, Steve Madden och Underground – men det är egentligen bara Ipanema med undermärken som är intressanta för sporthandeln. Peter är dessutom fortfarande delägare i 4Ward Sport som bland annat säljer Exel stavar och innebandyklubbor.

 

Foppas nya sandaler
Ipanema är både sportigt och har hög modegrad.
Foppas nya sandaler
Rider är klart surfinspirerat och mest för män.
Foppas nya sandaler
Zaxy är för tjejer 15–25 år, här ska det vara trendigt.
Foppas nya sandaler
På kvällen är det sandaler från Grenda som gäller. Mycket sommar men mindre strand.