Quiksilvers galna produkt blev en succé

Quiksilvers galna produkt blev en succé

Ibland dyker det upp en produkt som saknar all tänkbar kommersiell potential men som alla älskar ändå. Quiksilver har tagit fram en sådan och den har blivit en klickraket hos både surfare, modelejon och affärsmän.

Publicerad

Quiksilvers True Wetsuit är en sådan produkt och du ser den på bilden ovan. Det är nämligen ingen smoking du ser utan en våtdräkt sydd som en smoking. Den finns dessutom som kostym med skjorta och slips för de som föredrar det framför smoking med fluga. Ibland kan ju en smoking var lite att ta i.

Det är Quiksilver i Japan som har tagit fram produkten och med ett pris på över 20 000 kronor kommer den inte att bli en storsäljare. Det hade den nog inte för halva det priset heller men det är inte det som är grejen.

Det som den här produkten handlar om för Quiksilver är att visa att de trots att de ligger på börsen med allt vad det innebär för ett coreföretags trovärdighet och trots att de har det minst sagt tufft ekonomiskt har de kvar passionen och humorn som en gång gjorde dem till världens största surfföretag.

De kommer som sagt inte att bli rika på den här produkten men det var länge sedan en produkt delades lika mycket i mitt Facebookflöde och det finns inte en prylsajt värd namnet som inte har skrivit om den. Det är allt från theawsomer.com och uncrate.com till Daily Mail, Esquire och CNET. Den har synts precis överallt – från surfmedia till affärstidningar till modetidningar och överallt har det varit tummen upp från skribenterna.

Och så har den delats om och om igen på sociala medier och värdet av den spridningen kan säkert räknas i miljoner dollar. Vilket inte innebär en väldigt massa sålda True Wetsuits men min gissning är att försäljningen av Quiksilvers vanliga våtdräkter kommer att gå upp de närmaste månaderna. Quiksilver har nämligen fått lite välbehövlig positiv energi när de som mest behövde det. Bara genom att göra något galet som de visste att inte speciellt många kommer att köpa.

Så vad ska ni hitta på för något galet? För det är ju så här att en bra idé kommer alltid från hjärtat och inte från ett Excelark.

Och ja, våtdräkten funkar alldeles utmärkt som kostym på jobbet.

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Sportmarket AB
  • Telefon: 08-470 28 00
  • Verksamhetsinfo: Sportmarket är leverantör till sporthandeln av kända varumärken inom vintersport, skor samt konfektion. Samtliga leveranser sker från eget lager. Året-runt service.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

2117 Vallåsen

1 kommentar

Rolf Johansson: Wänerstedt, ett fantastiskt företag som vi haft glädjen att samverka med under många år

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206