Golfmässan delas upp

The Nordic Golf Fair läggs ned och blir istället till inköpsdagar i Malmö och Stockholm. Och nästa år speciella inköpsdagar för bara konfektion


Golfmässan delas upp
Anders Westerlund

The Nordic Golf Fair har ansetts vara Europas bästa golfmässa, men tiderna förändras och det gamla mässkonceptet håller inte längre. SGLF, arrangör av golfmässan, har beslutat sig för att ersätta en stor mässa med inköpsdagar. 

– Golfbranschen är i stor förändring inom återförsäljarledet. Vårt uppdrag från medlemmarna är att göra inköpsarbetet så effektivt som möjligt och då kom vi fram till att det bästa var att göra om mässan till enklare inköpsdagar, säger Anders Westerlund på SGLF.

Inköpsdagarna i Malmö den 30 september-1 oktober kommer fortfarande vara öppna för alla leverantörer och därigenom vara branschens viktigaste mötesplats. 

– Det är fortfarande bara här man kan få en bra branschöverblick, enligt Anders

Inköpsdagarna i Stockholm arrangeras den 8–9 oktober är i första hand till för de återförsäljare som inte hade möjlighet att besöka inköpsdagarna i Malmö. Stockholmsdagarna är bara öppna för leverantörer inom SGLF.

En annan påtaglig förändring är att de flesta klädleverantörerna har sin deadline för order redan i slutet av augusti, vilket innebär att mässan i oktober har spelat ut sin roll som inköpsdagar klädbranschen. 

– Därför kommer vi att arrangerar egna inköpsdagar för kläder med start nästa år, säger Anders.

Nästa stora nyhet från SGLF är att de har öppnat upp för leverantörer av konfektion och skor. Hittills har SGLF enbart varit en förening för hårdvaruleverantörer men eftersom kläder och skor blir en allt viktigare del för golfhandlarna var det läge att bredda verksamheten.

– I och med att kläder har blivit allt viktigare för golfhandlarna och att många av de traditionella utrustningsleverantörerna också har kläder i sin produktportfölj fann vi det var lämpligt erbjuda de renodlade kläd-och skoföretagen medlemskap i föreningen. säger Anders. Vi har diskuterat den här förändringen ett tag och nu var det dags. Det innebär också att Christian Nilsson från Galvin Green och Ulrika Skoghag från Daily Sports tar plats i SGLF:s styrelse.

De nya medlemmarna i SGLF är Abacus, Daily Sports, Ecco, Galvin Green, Oscar Jacobsson och Röhnisch. Medlemmar sedan tidigare är Acushnet, Callaway, Ping, Sports Backup, GV Sport, Cobra Puma, Amer Sports, Proscott, Nike och Taylormade Adidas.