Camelbak med i Vasaloppet

Den norska leverantören Wenaas har inlett ett samarbete med Vasaloppet. Från och med i sommar blir Camelbak officiellt vätskesystem under de olika loppen.

För Wenaas svenska kontor är samarbetet med Vasaloppet en fjäder i hatten. Arrangörerna hade redan en tid jobbat för en säkrare cykling under Cykelvasan. Många motionärer som kör loppet är nämligen relativt oerfarna och olyckor ska ha skett när cyklisterna försökt ta upp vattenflaskan och krokat ihop med andra cyklister. Samtidigt är mängden slängda cykelflaskor längs rutten ett växande problem.

– Det var så samarbetet kom till mellan oss ( Wenaas) och Vasaloppsarrangören. Att använda vätskesystem minskar olycksrisken när man cyklar. För oss är det också ett bra tillfälle att exponera våra produkter och samtidigt berätta om hur viktigt det är att dricka under långloppen, säger Erik Jeverstam, försäljningschef för Wenaas i Sverige.

Den norska leverantören har också i år utökat sin redan breda produktportfölj. Det senaste tillskottet är det brittiska företaget Sealskinz. Företaget letade efter en ny distributör i Sverige och i och med att Wenaas har verksamhet också i Norge och Danmark föll valet på den norska distributören. Sealskinz produkter passar väl in i företagets profil då Wenaas har en strategi att i huvudsak välja produkter som inte är säsongsbundna eller beroende av modetrender.