Gustaf Öhrn lämnar Stadium

Gustaf Öhrn lämnar Stadium

Efter sju år lämnar Gustaf Öhrn jobbet som vd för Stadium. Han lämnar ett Stadium med rekordomsättning och en vinstökning på tio procent senaste året.

Publicerad

Gustaf Öhrn, vd för Stadium, har bestämt sig för att gå vidare i karriären. Till vad vet vi inte än men 1 oktober är hans dryga sju år på Stadium över. Under hans tid som vd har Stadium vuxit mer än marknaden varje år trots ökad konkurrent från nya kedjor som Decathlon och XXL. Senaste årsredovisningen, 1 september 2013 till 31 augusti 2014, visar att Stadium ökade sin omsättning till 6,3 miljarder kronor inklusive moms, en ökning på drygt fyra procent. Samtidigt ökade vinsten med tio procent till 220 miljoner kronor.

– Det har varit ett historiskt år för Stadium där vi firat 40 år av sport och dessutom förberett vår etablering i Hamburg. Efter sju lärorika och framgångsrika år känner jag att det blivit dags att lämna Stadium. Jag känner en enorm stolthet över att vi fortsatt tillväxten i den tuffa konkurrensen på den svenska marknaden och vår kraftfulla tillväxt i Finland de senaste åren. Vi har uppnått många av de mål jag hade när jag tillträdde och det är ett fantastiskt fint bolag jag till hösten lämnar, säger Gustaf Öhrn.

Det är inte lätt att vara störst och den alla jagar men trots sin marknadsledande ställning i Sverige fortsätter Stadium att ta marknadsandelar och har under året haft en bättre tillväxt än branschen.

– Många i branschen har haft tuffa år men vi har stått starka och fortsatt växa. Vårt koncept med sport- och sportmode till bästa pris för hela familjen fungerar mycket väl, och vi ser ett ökat intresse också för Stadium Outlet som under året öppnat sex nya butiker och som i vår fortsätter sin expansion till totalt 29 butiker i Sverige varav den första butiken i Finland. För mig är Stadium Outlets tillväxt speciell eftersom det är en resa där jag fått vara med från start. Det är också glädjande att vår onlinehandel växer både via mobil och traditionell webb, berättar Gustaf Öhrn.

Rekryteringen av en ny vd har inletts, men Gustaf Öhrn kommer att fortsätta på posten fram till den 1 oktober 2015. Därefter tar Karl Eklöf över som tillförordnad vd fram till dess en ny vd är på plats.

– Under de sju år vi har fått förmånen att arbete med Gustaf Öhrn har Stadium lyft lönsamheten i företaget till en ny nivå. Vi har stärkt vår ställning genom offensiva satsningar som Stadium Outlet, en kraftfull expansion i Finland samt intåget i Hamburg. Jag är övertygad om att Gustaf kommer att lyckas i det han företar sig och jag och alla på Stadium önskar honom lycka till i framtiden, säger Stadiums grundare, huvudägare och vice styrelseordförande Ulf Eklöf. 

On
Off

14 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842