Team Sportia sponsrar Västkustlopp

Cykelloppen Västkusten Runt och Hisingen Runt i Göteborg har skrivit ett flerårigt sponsoravtal med Team Sportia. I samband med loppen kommer Team Sportia att bygga upp ett tävlingstält med butik och cykelservice.

Västkusten Runt kördes för första gången i fjol och har två distanser, 125 respektive 275 kilometer. Loppet körs dagen före klassiska Hisingen runt i Göteborg. Loppen ska enligt reglerna köras sista helgen i maj, i år den 30-31 maj. Förra året deltog närmare 3 000 cyklister och är därmed största cykelarrangemanget i Västsverige.

Det är inte första gången Team Sportia stöttar svensk cykling, sedan 2006 har kedjan varit officiell butik på Vätternrundan och är dessutom huvudpartner till En svensk Klassiker, där Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet, Engelbrektsloppet och Vasaloppet ingår.

– Vi jobbar starkt med att befästa vår position mot den engagerade motionsloppsutövaren, säger Jonas Hellentin, sponsoransvarig på Team Sportia.

På cykelsidan har kedjan även tecknat ett avtal med UCI-klassade Velothon Majors, som får svensk premiär den 13 september i Stockholm. Loppet är 60 och 150 kilometer långt och öppet för både motionär och elit.