Team Sportia sponsrar Västkustlopp

Team Sportia sponsrar Västkustlopp

Cykelloppen Västkusten Runt och Hisingen Runt i Göteborg har skrivit ett flerårigt sponsoravtal med Team Sportia. I samband med loppen kommer Team Sportia att bygga upp ett tävlingstält med butik och cykelservice.

Publicerad

Västkusten Runt kördes för första gången i fjol och har två distanser, 125 respektive 275 kilometer. Loppet körs dagen före klassiska Hisingen runt i Göteborg. Loppen ska enligt reglerna köras sista helgen i maj, i år den 30-31 maj. Förra året deltog närmare 3 000 cyklister och är därmed största cykelarrangemanget i Västsverige.

Det är inte första gången Team Sportia stöttar svensk cykling, sedan 2006 har kedjan varit officiell butik på Vätternrundan och är dessutom huvudpartner till En svensk Klassiker, där Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet, Engelbrektsloppet och Vasaloppet ingår.

– Vi jobbar starkt med att befästa vår position mot den engagerade motionsloppsutövaren, säger Jonas Hellentin, sponsoransvarig på Team Sportia.

På cykelsidan har kedjan även tecknat ett avtal med UCI-klassade Velothon Majors, som får svensk premiär den 13 september i Stockholm. Loppet är 60 och 150 kilometer långt och öppet för både motionär och elit. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842