Nytt koncept för dunjackor

Det svenska konfektionsföretaget Boomerang erbjuder sina kunder en ny tjänst. De som köpt en dunjacka av företaget kan lämna in den för tvätt, lagning och förvaring över sommaren.

Det svenska företaget Boomerang har varit tidig i sitt miljötänk. Redan 2008 lanserade företaget sin hållbarhetsfilosofi som bland annat gick ut på att kunderna kunde lämna tillbaka sina gamla Boomerangplagg. Antingen såldes de gamla plaggen i företagets vintage-butiker eller så återanvändes materialet till t.ex.    trasmattor eller som möbeltextilier. Kunden fick i sin tur en rabatt på 10 procent på ett nytt Boomerangplagg.

Nu presenterar företaget ett nytt grepp. Under hela april kan kunden lämna in sina Boomerang-dunjackor för tvätt och förvaring i företagets butik i Stockholm. Kostnaden för tvätt och sommarförvaring blir 400 kronor per jacka vilket är lägre än priset för en normal kemtvätt. Vid behov erbjuder Boomerang också lagning av plaggen. Den rentvättade jackan kan sedan hämtas ut i butik under oktober månad, lagom till hösten.