Tredje Specialized konceptbutiken

Tredje Specialized konceptbutiken

Den tredje Specialized konceptbutiken i Sverige öppnas i Göteborg till påsk. Det är bröderna Evaldsson från Kvänum som står bakom den nya butiken.

Publicerad

Den nya butiken kommer att öppnas i ett av de nyrenoverade funkishusen nära Odinsplatsen i centrala Göteborg. Arkitekten Johan Berglund har hjälpt Specialized Concept Store Göteborg att skapa en unik butik utan att ändå tappa den karaktär som alla företagets konceptbutiker bör ha. Bröderna Evaldsson driver redan idag två cykelbutiker, den ena i Kvänum och den andra i Lidköping.

- Vi har diskuterat redan i ett par år med Specialized om att öppna en konceptbutik. Nu kände vi att tiden är mogen och därför blir det av, säger Jimmy Evaldsson.

Att butiken placeras i Göteborg har sin naturliga förklaring. För att få ekonomi i en singelbrandbutik behövs ett visst kundunderlag och det kan Göteborg erbjuda. Själva kommer bröderna inte att flytta till Göteborg utan pendlar veckovis. Butikschef på plats blir deras syster Pernilla tillsammans med sin make Tobias Rydén.

- Att hon kunde kliva in som butikschef var en förutsättning för att vi skulle våga göra den här satsningen, säger Jimmy Evaldsson till Sportfack.

På Specialized är ledningen noga med att konceptbutikerna har ett enhetligt utseende. Det finns en mall som entreprenörerna ska följa vad gäller butikens utformning och utseende. Sedan kan de olika butikerna formas lite efter cykelhandlarens önskemål och behov. Butiken i Göteborg kommer bland annat att ha en verkstad, möjlighet att erbjuda bikefitting och en hel avdelning som tillägnas cykelmodellen S-works.  

– Butiken kommer inte att gå i rött som många av de tidigare konceptbutikerna. Här blir den dominerande färgen svart, säger Jimmy Evaldsson.

Bröderna Evaldsson har ett förflutet som tävlingscyklister men har de senaste åren också blivit kända som drivna cykelentreprenörer. De inledde den delen av sin karriär i början av 1990-talet med att sälja mountainbikes från sina föräldrars garage. Från och med i vår kommer bröderna alltså att driva tre cykelbutiker.

– Det kommer att finnas att göra. Den saken är klar, säger Jimmy och skrattar.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

1 kommentar

Torbjörn Nilsson: Hur kommer det sig att ni visar denna bild på tröjan? Det är ingen offentlig bild och EJ som tröjan kommer se ut. Blir oerhört missvisande och oproffsigt från Er

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842