Ren terapi för skor

Skovård ligger i tiden och är ett produktområde som kan ge butikerna en rejäl merförsäljning. Brunngård har tagit fram tre nya snyggt förpackade skovårdsserier, varav en är miljövänlig och en har siktet inställt på sporthandeln.

Det tre nya serierna har samma förnamn, varav Springyard Therapy och Springyard Classics kommer i butik till sommaren. Den tredje serien, Springyard Performance, kommer senare under hösten och har en särskild inriktning mot fritid och outdoor. 

Springyard Therapy är premiumserien och består av skovårdsprodukter, sulor och tillbehör. Vid lanseringen i sommar kommer samtliga skovårdsprodukter dessutom att vara märkta med Naturskyddsföreningens Falken, vilket borgar för att materialen är nedbrytbara och giftfria. 

– Ett exempel är vår impregnering som är vattenbaserad och giftfri och därmed kan användas inomhus, säger Sandra Brüel Grönberg, produktchef på Brunngård. 

Hon berättar också hur de har integrerat appliceringen i själva produkterna för ytterligare förenkla skovården.

Therapyserien har även fått en egen doft. 

– Det ska vara fler sinnen som tillfredsställs när man vårdar sina skor, förklarar Sandra. 

Parallellt med Therapy lanseras Springyard Classic, som innehåller de mest efterfrågade volymprodukterna. Sortimentet är billigare och saknar miljömärkning. 

 Den tredje och bredaste serien är Springyard Performance som vänder sig till den aktiva konsumenten.  Lars Johansson, vd på Brunngård, berättar att produktutvecklingen pågår för fullt.

– Lansering mot slutkonsument sker som tidigast oktober 2015, säger han.

Serien består bland annat av produkter för fritid och outdoor, med bland annat batteridrivna värmestrumpor, vantar och sulor. 

– Sulorna är anpassade till sportskor och sortimentet erbjuder sulor för både stöd, dämpning och individuell anpassning.

Flertalet av skovårdsprodukterna är anpassade för att kunna användas till de flesta skomaterial och kommer att miljömärkas i den mån det är möjligt. 

– Oavsett miljömärkning väljer vi rakt igenom bästa miljömässiga alternativ, avslutar Lars Johansson.