Elpex visar upp två spännande nyheter

Vi har tidigare berättat om hur Elpex fått ny fart med nya ägare och på Ispo visade de upp sina nya podukter. En broms för rullskidor och rullskidor på is.


Elpex visar upp två spännande nyheter
Så här bromsar man med Elpexs nya broms för rullskidor.

Intresset för rullskidor ökar för varje år men avsaknaden av en fungerande broms har gjort att många inte vågat skaffa sig ett par rullskidor.

– Vi har tagit fram en broms som är väldigt enkel att använda, berättar Johan Öberg på Elpex.Det är en arm som går upp mot vaden och genom att sträcka fram foten som vid en målgång trycks en platta mot det bakre hjulet och åkaren bromsar farten. Det är väldigt enkelt och ett väldigt naturligt sätt att bromsa.

Bromsen är redan i produktion och ska vara ute redan i april när rullskidsäsongen drar igång.

Elpex visar upp två spännande nyheter
Elpex Ice

Den andra nyheten som Elpex visade upp handlar om att kunna utnyttja sina rullskidor även på vintern. Genom att sätta ett par skenor på platsen där hjulen normalt sitter kan rullskidorna användas som långfärdsskridskor.

– Vi såg att allt fler använda stavar när de åkte långfärdsskridskor men att de inte fick samma långa skär som längdåkare, säger Johan. Vi testade att sätta skenor på våra chassin och det fungerade fantastiskt bra. Skridskorna blir stabila och farten överlägsen vanliga skridskor plus att de sväljer ojämnheter hur bra som helst eftersom skenorna är rörliga.

Elpex Ice kommer att kosta knappt 2 000 kronor till konsument och kommer att finnas i butik till nästa vinter.