Redo för mässbesöket

Redo för mässbesöket

Publicerad

Swesport och Ispo kan mycket väl vara de viktigaste dagarna på året för en butik. Det är här du har chansen att se vilka trender som kommer och vilka företag som satsar stort under det kommande året. För att besöket ska bli riktigt lyckat gäller det att vara förberedd. Här är mässproffsens bästa tips.

Mässor är ett otroligt viktigt verktyg för butiker i fråga om att få en god översikt av nyheter och för att kunna se hela den bredd som varumärkena har. För butikerna är mässor dessutom oslagbara när det gäller att upptäcka nya spännande varumärken som man tidigare inte haft tillfälle att se. Möjligheten att jämföra två produkter med varandra är en annan anledning till varför butiker i möjligaste mån bör besöka mässmontrarna. 

Eftersom Swesport är den första sportmässan på året och Ispo en av de största, gäller det att vara rejält förberedd. När varken kropp eller knopp har hunnit värma upp sig på några andra mässor krävs en rejäl uppladdning i allt från att sätta upp mål för besöket till att välja rätt skor. Följ Sportfacks tio tips så får du ett både effektivare och helt klart skönare mässbesök.

Rätt skor
Att gå runt i en mässhall under flera dagar är ingen njutning för fossingarna. Visst, Swesport är inte Ispo men även här blir det ändå en del traskande. Ett par sköna skor är ett måste under mässorna.

Rätt väska
Du kommer snabbt att märka att det blir en hel del kataloger under en mässa. Räknar du med några stycken räcker det med en vanlig ryggsäck, men satsar du på att plocka papper från varje utställare gör du bäst i att ta med en liten rullväska.

Drick, drick, drick
Ok, vare sig Swesport eller Ispo avgörs under stekande sol, som CPH Vision eller Bread & Butter, men en hel dags knallande vid Globen eller i München kräver ändå vätska. Se till att dricka ordentligt och då menar vi givetvis vatten.

Sov ordentligt
Den som påstår sig inte vara trött efter en mässdag ljuger eller har inte rört sig särskilt mycket. Se till att ha en god natts sömn i kroppen när mässan inleds för sedan blir det åka av. Sätter du dig i bilen mitt i natten för hinna till Stockholm när mässan öppnar kan det mycket väl hända att tröttheten blir övermäktig fram emot eftermiddagen. Bättre då att anlända dagen före och börja mässan utvilad.

Titta på kartan
Swesport är ingen jättestor mässa men det krävs planering för att ta sig runt effektivt. Börja dagen med en kopp kaffe och en genomgång av mässkartan. Räkna med att Ispo kräver mer än en kafferasts planering. Mässan i München är gigantisk och vi lovar att du kommer att vilja uppleva det mesta.

Fokusera
Svempa, Jerry, Jens och André – har du varit ett tag i branschen lär du träffa många bekanta ansikten och samtalen i mässgångarna drar lätt ut på tiden. Det gäller att fokusera. I första hand är det montrar som ska besökas och ska du ha en chans att hinna med alla du har tänkt besöka kan det vara bra att inte vara översocial.

Glöm inte att äta
Det ska sägas på en gång att mässmat aldrig varit i närheten av en stjärna i Guide Michelin. Men ska du orka en hel mässdag gäller det att äta ordentligt oavsett om det är en gastronomisk upplevelse eller ej. 

Ta med visitkort
På kontinentens mässor blir du många gånger inte insläppt i montrar om du inte kan visa upp ett visitkort. Så hårt är det inte på Swesport men visitkort är oumbärliga om leverantörernas säljare ska ha möjlighet att komma ihåg dig.

Sätt upp mål
Varför är du på mässan? Vad vill du ha ut? Vilket är ditt mål? Gör en kort sammanställning av det innan du går in på mässan och du får ett mer fokuserat besök. Men var inte rädd för att avvika, för då är det lätt att missa överraskningarna och guldkornen. Passa dessutom på att fråga de vänner du träffar om de har sett något intressant.

After hours
Mässbesök behöver inte bara innebära jobb. Både Stockholm och München har ett riktigt bra utbud av restauranger, utställningar och teateruppsättningarna. Passa på att njuta av nöjeslivet när du ändå är på plats.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842