Nytt svenskt kolfibermaterial

Nytt svenskt kolfibermaterial

Publicerad

Trifilon är ett helt nytt kompositmaterial utvecklat i Sverige. Det unika med Trifilon är att det kombinerar kolfiber med naturfiber och därmed ökar styrkan, sänker vikten och dubblerar toleransen mot vibrationer.

Trifilon har redan testats i karosser i rallycrossbilar med utmärkta resultat och nu ska materialet ut på marknaden. Hjälmföretaget Poc är redan igång och testar produkter i Trifilon och potentialen ses som enorm, inte minst inom sport där låg vikt och tålighet med vibrationer är en efterfrågad kombination. Räkna med att höra mer om Trifilon framöver.

Vill du redan nu veta mer så gå in på deras hemsida.

 

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

18 kommentarer

Nicolas: På Sportfack skiljer vi till rätt stor del på materialet i respektive kanal. Visst görs det jobb av undersökande karaktär, men de har vi hittills vikt för printugåvan för att ge maximal...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842