Team Sportiabutiker går över till Sportringen

Team Sportiabutiker går över till Sportringen

Publicerad

Sportringen är verkligen på offensiven. I dag meddelade de att elva före detta Team Sportiabutiker ansluter sig till Sportringen som nu är uppe i 230 butiker.

Sporthandelsåret 2014 avslutas med en av de större nyheterna – att tolv Team Sportiabutiker byter kedjetillhörighet och ansluter sig till Sportringen.

De elva butikerna ligger i Mariestad, Karlskoga, Kristianstad (2 butiker), Hässleholm, Ljusdal, Tyresö, Heron City i Kungens Kurva, Sollentuna, Hagsätra och två butiker i Norrtälje. Förutom att det är elva starka butiker så innebär det här att Sportringen får fäste i Stockholmsregionen med butiker i Kungens Kurva, Tyresö, Sollentuna och Hagsätra. Den senare är en av Stockholms bästa hockeybutiker och så välkänd att Niklas Strömstedt och Andreas Johnson skrev en låt med titeln Hagsätra Sport.

– Vi tror på den fria fackhandeln och jag tycker det är otroligt kul att så här duktiga handlare och entreprenörer har sett att vi är ett alternativ och nu väljer att gå över till oss, säger Sportringens vd Thomas Wallhager. Det jag märkt under våra samtal är hur de här handlarna brinner för sin lokala marknad och för de segment som de är duktiga på. Hagsätra är extremt duktiga på hockey, Ljusdalsbutiken säljer väldigt mycket cykel och de andra är breda sportbutiker. För Sportringen innebär det att vi får in väldigt mycket kompetens om både produkter och entreprenörskap som hela kedjan kommer att få nytta av.

De nya butikerna kommer att ansluta sig till Sportringen under 2015.

Sportingen köpte i höstas Just4Sport, Fiske Team samt Tvåhjulsmästarna och är nu uppe i 230 butiker.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Intersport stänger sju butiker

24 kommentarer

Baffen: När ska övriga handlare fråga efter samma storlek på rabatt som leverantörer "stöttar" bolag i rekonstruktion? Klart jag förstår leverantörer - mina tidigare arbetsgivare - att man vill...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842