Svenskt Sportforum startade utbildning

Svenskt Sportforum startade utbildning

Publicerad

Branschorganisationen Svenskt Sportforum inledde i höst en utbildning om ledarskap inom sportbranschen. I den första gruppen som deltog fanns sex deltagare från ett antal olika branschföretag.

Meningen med utbildningsdagarna är helt enkelt att öka kompetensen hos de anställda i branschföretagen. Målgruppen är mellancheferna som i sin dagliga verksamhet ska leda en grupp människor.

- Det här är små steg som gör det möjligt för vår bransch att lyfta sig när vi till exempel jämförs med andra branscher. Vi jämförs ofta och tävlar mot skobranschen och modebranschen och därför är det viktigt att mellancheferna får utbildning och nycklar att lösa vardagliga problem på sina arbetsplatser, säger Claes Forsberg, vd på Svenskt Sportforum.

Meningen med kursen är att grupperna ska hållas så små att utbildningen blir personlig och effektiv. Deltagarna kommer till utbildningstillfällena delvis på arbetstid, delvis på egen privat tid. För Svenskt Sportforum var det inga problem att hitta intresserade företag som ville skicka sina anställda till kursen. I kursen deltog såväl anställda från mindre oudoorföretag som stora sportjättar.

Kursledaren Johan Bellander var oerhört nöjd med den första kullen ledare som deltog i utbildningsdagarna. Generellt sätt tycker han att sportbranschen har både engagerade och kunniga medarbetare.

– Sportbranschen har generellt sätt folk anställda som brinner lite extra för uppgiften eller området. De är ofta själv fysiskt aktiva och ofta sina egna kunder om man säger så. Jobbar man inom livsmedelbranschen kanske inte engagemanget alltid är lika högt, säger kursledaren Johan Bellander.

Utbildningen genomförs under fyra eftermiddagar under en 4-veckors period. Deltagarna får både teoretiska och praktiska uppgifter och vid det sista tillfället sker också ett kunskapsprov.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842