BH-cyklar för specialister

Svenska MS Sport har strategin klar vad gäller det spanska cykelmärket BH. Den går ut på att endast sälja till cykelhandlare med kunskap och glöd.

MS Sport tog över det spanska cykelmärket i Sverige år 2010. Spanjorerna var då inte nöjda med hur den svenska marknadens sköttes och letade efter en ny distributör. Men det handlade inte bara om att skriva på ett kontrakt. Istället fick MS Sport konkurrera om distributörskontraktet med en annan leverantör. Allt handlade om vem som kunde sälja flest BH-cyklar under ett år.

– Vi vann den tävlingen och fick kontraktet. Det här är ett varumärke som i Sverige riktar sig till de verkliga specialisterna. Hemma i Spanien har de en väldig bredd av produkter men vi säljer bra av de lite dyrare cyklarna och high-end modellerna, säger Sören Häggqvist, nyckelkundsansvarig på MS Sport.

Det spanska cykelmärket BH (Beistegiu Hermanos) har en över 100 år lång historia. Cykelmärket grundades år 1909 av bröderna Hermanos i staden Eibar. Genom åren har toppcyklister som Alvaro Pino och Alberto Contador tävlat på företagets cyklar. Globalt hör varumärket till de tio största i världen. I Sverige har MS Sport valt att gå in till specialisterna i de olika regionerna. Det är enligt företaget ingen idé att ha flera cykelbutiker som säljer BH-cyklar inom ett och samma begränsade område. Hittills har strategin fungerat bra, butikerna har varit nöjda och konsumenterna upptäckt produkterna.

– Det här är cyklar som aldrig kommer att säljas på XXL. De kräver en kunnig personal som värdesätter att jobba med high-end produkter. Det här är cyklar som handlarna tar in när de vill ha ett extra varumärke som är exklusivt och som inte alla andra handlare har, säger Sören Häggqvist.

Förutom BH-cyklarna ansvarar MS Sports också för cykeltillbehör och produkter som Zefal, Exustar, Oxford, Quadrabike och Bikesuit.

Relaterat företag i Sportregistret

  • PowerFactory Nordic

    PowerFactory Nordic är ett grossistföretag som distribuerar tillbehör, reservdelar och personlig utrustning inom kategorierna; Cykel, Moped, Mc, MX & ATV. Med fokus på kända varumärken, samt flertalet starka agenturer i portföljen.