Tidningen Åka Skidor satsar digitalt

Tidningen Åka Skidor satsar digitalt

Publicerad

Efter några år i dvala återlanserade Åka Skidors sin hemsida i början av november. Linnéa Olsson är den som kommer ansvara för att akaskidor.se ska bli lika stark som tidningen.

Åka Skidor fyllde 40 år som tidning och firade det med att i våras sätta upp planer på en digital satsning och efter sommaren leta efter en webbredaktör som både hade passion för skidåkning och erfarenhet av nyhetstempo på webben. Av de 70 sökande valdes fyra tjejer ut – ja, tjejerna var i en klass för sig för den här tjänsten – och efter intervjuer stod Linnéa Olsson ut som den perfekta rekryteringen.

Hur hamnade du här?
– Jag gillar verkligen utförsåkning. Jag har åkt mycket i både Sverige och Alperna och så har jag jobbat i Stryn på somrarna. Innan jag började på universitetet för några år sedan styrde utförsåkning mer eller mindre mitt liv så när jag såg att Åka Skidor sökte en webbredaktör kände jag bara "Wow, det här jobbet vill jag ha, det här jobbet måste jag ha!". Det känns otroligt kul. Åka Skidor är ett stort varumärke och jag har läst tidningen under flera år. Dessutom är den från Åre som är lite av mitt andra hem. Jag gick fjäll- och friluftslinjen på folkhögskolan där och har även jobbat i skidskolan.

Vad kan läsarna förvänta sig för innehåll på hemsidan?
– Det kommer att bli en blandad kompott av nyheter, lite djupare och längre reportage men också tips och idéer om åkning, resmål och utrustning. Visst material kommer vi att köra både i tidningen och på nätet medan andra artiklar kommer att vara exklusiva för tidningen och vice versa. Vi har även knutit till oss flera intressanta bloggare som kommer att dela med sig av sina upplevelser. Om man sitter hemma och det gnager lite i kroppen för att man inte får åka så mycket utför som man skulle vilja så är akaskidor.se en perfekt plats att surfa in på för att drömma sig bort. Men vi kommer inte att ösa ut vad som helst. Vårt material ska hålla lika hög klass som artiklarna i tidningen Åka Skidor. Kort sagt ska vi vara som en skidkompis med koll som ger bra svar.

Hur ser dina egna vinterplaner ut?
– De senaste vintrarna har jag inte kunnat åka så mycket som jag velat på grund av att jag har jobbat för mycket. Men med det här jobbet hoppas jag kunna resa lite mer. Det kommer definitivt att bli några turer till redaktionen i Åre och jag har även planerat att åka till både Sälen och Funäsdalen. Självklart skulle det vara jättekul att dra till Alperna. Vi får se hur det blir men det känns som att det här jobbet ger bättre förutsättningar än mina tidigare jobb för att sticka iväg och förena nytta med nöje.

Vilka är dina favoritställen?
– Serre Chevalier, Åre och Stryn. Det är de tre ställena som jag har varit på mest och där hittar jag bäst. Sticker man bara iväg några dagar finns det en risk att man missar de bästa åken. Just därför ska man alltid gå in på akaskidor.se före resan för att läsa var de bästa åken finns.

Kolla in sidan på akaskidor.se

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842