Nytt svenskt surfmärke

Sverige har fått ett nytt surfmärke. About:Blank är ett klädmärke byggt på fotografen Kenny Berganders bilder och efter ett test i mindre skala kör han fullt ut.

About:Blank är ett nytt klädmärke med rötterna vågsurfing.  Eller egentligen bilder på vågsurfing. Första tröjtrycken gjordes tidigt 2014 och blev så väl mottagna att grundaren Kenny Bergander insåg att det finns en efterfrågan och därför har han nu lanserat en större kollektion.

About:Blank startades alltså kring Kennys surfbilder och det började med att han släppte två fotoböcker under just namnet About:Blank.

– Jag insåg snabbt att jag ville göra någonting unikt med mina bilder och testade  att trycka dom på t-shirts istället för att göra fotoprintar. Det funkade bra och nu har jag tagit det ett steg längre med en större kollektion. 

I november släpptes en hemsida där den nya vinterkollektionen bestående av munkjackor, sweatshirts, mössor och fotoprintar med surfmotiv finns att köpa. Där finns även en fotoblogg och surfaren kan även få sin surfbräda lagad via About:Blank. Vid sidan av hans nya klädmärke jobbar Kenny som fotograf och grafisk designer.

Nytt svenskt surfmärke
Nytt svenskt surfmärke