Dags att nominera Årets Affärskvinna

Dags att nominera Årets Affärskvinna

Publicerad

Nu är det dags att nominera den kvinna i sportbranschen som du tycker ska bli Årets Affärskvinna. Senast 30 november ska nomineringarna vara inne.

Nu är det för fjärde året i rad dags att utse "Årets affärskvinna inom svensk sportbransch". Priset instiftades 2011 av det första kvinnliga nätverket inom svensk sportbransch – Divas. Nätverket drivs av branschorganisationen Svenskt Sportforum och dess mål är att få fler kvinnor på ledande positioner i sportbranschen.

Den allra första vinnaren av "Årets affärskvinna inom svensk sportbransch" utsågs i januari 2012. Det blev Eva Karlsson, VD för Houdini Sportswear och därefter har vinnarna varit Kajsa Claesson, försäljningschef på Stadium och Tina Rolén, nordisk marknadsdirektör på Adidas. 

Nu är det dags att nominera din kandidat till Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2014. Priset kommer att delas ut på Swesport, som hålls på Annexet vid Globen, den 12:e januari 2015.

– Priset instiftades för att både lyfta frågan om avsaknaden av kvinnor på chefspositioner i svensk sportbransch och för att lyfta fram de som ändå finns där samt visa upp dessa som goda exempel och förebilder, säger Donna Bruns, produkt- och inköpschef på Röhnisch och Stay in Place samt medlem i Divas styrgrupp.

Den som utses till Årets affärskvinna inom svensk sportbransch ska – naturligtvis – verka på ett företag inom den svenska sportbranschen, ha uppnått mycket goda resultat i sin verksamhet och även främja andra kvinnors karriärmöjligheter i det företag hon verkar på. Hon får heller inte tidigare ha vunnit priset.

Juryn består av Claes Forsberg, VD för Svenskt Sportforum, Martin Willners, chefredaktör på Sportfack, Anders Söderholm, VD för Performiq och Maria Sandow, chef på Svensk Handels utrikesenhet och Divas styrgrupp.

Nomineringen kan göras av vem som helst, och det görs via Svenskt Sportforums hemsida. Sista nomineringsdag är den 30 november.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842