Champion och XXL i samarbete om Rosa Bandet

Champion och XXL i samarbete om Rosa Bandet

Publicerad

För nionde året i rad är Champion Northern Europe med och stödjer Rosa Bandet-kampanjen under oktober månad. I år har kampanjen vuxit till ett samarbete med kedjan XXL Sport & Vildmark där de båda företagen tillsammans skänker 20 procent av försäljningen till forskningen om bröstcancer.

Champion är ett av de största märkena på sportbehå och därför kommer det helt naturligt med detta samarbete.

– Vi är mycket tacksamma över att kunna göra denna viktiga insats igen dessutom med ett helt nytt och utökat specialdesignat sortiment. Det är också glädjande att ha med den starka sportkedjan XXL i årets kampanj. Bröstcancerforskningen måste fortgå och vi på Champion vill bidra till att den kan göra det. Om vår insats kan ge hopp till människor som drabbats av bröstcancer och deras anhöriga, så har vi lyckats, säger Ralph Mühlrad, VD för Champion Northern Europe.

Från årets Rosa bandet-kollektion.

-Tyvärr, nästan alla har någon form av relation till sjukdomen cancer. Att vi, tillsammans med Champion, kan vara med och bidra till just Bröstcancerforskningen känns mycket bra. Det är väldigt enkelt; forskning kan stoppa denna fruktansvärda sjukdom, och forskningen behöver pengar. Genom denna kampanj är vi med och bidrar med just pengar, då en stor del av omsättningen av Champion/Rosabandet produkterna går direkt till bröstcancerforskningen, säger Lars Bengtsson, VD för XXL Sverige AB.

Skyltfönstret på Team Sportia PUB i Stockholm.

Skyltfönstret XXL Hamngatan Stockholm

Skyltfönstret NK, Hamngatan Stockholm

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842