Champion och XXL i samarbete om Rosa Bandet

För nionde året i rad är Champion Northern Europe med och stödjer Rosa Bandet-kampanjen under oktober månad. I år har kampanjen vuxit till ett samarbete med kedjan XXL Sport & Vildmark där de båda företagen tillsammans skänker 20 procent av försäljningen till forskningen om bröstcancer.

Champion är ett av de största märkena på sportbehå och därför kommer det helt naturligt med detta samarbete.

– Vi är mycket tacksamma över att kunna göra denna viktiga insats igen dessutom med ett helt nytt och utökat specialdesignat sortiment. Det är också glädjande att ha med den starka sportkedjan XXL i årets kampanj. Bröstcancerforskningen måste fortgå och vi på Champion vill bidra till att den kan göra det. Om vår insats kan ge hopp till människor som drabbats av bröstcancer och deras anhöriga, så har vi lyckats, säger Ralph Mühlrad, VD för Champion Northern Europe.

Champion och XXL i samarbete om Rosa Bandet
Från årets Rosa bandet-kollektion.

-Tyvärr, nästan alla har någon form av relation till sjukdomen cancer. Att vi, tillsammans med Champion, kan vara med och bidra till just Bröstcancerforskningen känns mycket bra. Det är väldigt enkelt; forskning kan stoppa denna fruktansvärda sjukdom, och forskningen behöver pengar. Genom denna kampanj är vi med och bidrar med just pengar, då en stor del av omsättningen av Champion/Rosabandet produkterna går direkt till bröstcancerforskningen, säger Lars Bengtsson, VD för XXL Sverige AB.

Champion och XXL i samarbete om Rosa Bandet
Skyltfönstret på Team Sportia PUB i Stockholm.
Champion och XXL i samarbete om Rosa Bandet
Skyltfönstret XXL Hamngatan Stockholm
Champion och XXL i samarbete om Rosa Bandet
Skyltfönstret NK, Hamngatan Stockholm