GoPro får en tydligare bild

GoPro är nu framme vid version fyra av sin actionkamera Hero. Förutom sedvanliga teknikförbättringar blir det enklare att göra skillnad mellan de tre modellerna.

Lagom till julhandeln och vintersäsongen släpper GoPro den fjärde generationen av actionkameran Hero. Precis som med 3:an finns det två versioner av 4:an – Black och Silver. Dessutom tillkommer Hero som en budgetmodell i GoProfamiljen.

Flaggskeppet är Hero 4 Black och enligt GoPro är den dubbelt så bra på det mesta jämfört med den tidigare modellen. Den filmar numera 4K i 30 bilder per sekund och 1080p HD i hela 120 bilder per sekund vilket ger riktigt långsam slow motion. Även ljudet har förbättrats liksom prestandan i dåligt ljus.

Silver kan även den filma i 4K men inte med lika många bilder per sekund som Black. Rent filmmässigt är Hero 4 Silver snarlik Hero 3 Black som var den tidigare toppmodellen men den skiljer sig på en viktig punkt mot alla andra GoProkameror. Hero 4 Silver har nämligen en inbyggd pekskärm där användaren både kan styra kameran och se vad som spelas in.

Både Black och Silver har dessutom möjlighet till manuell kontroll av färg, skärpa, iso och exponering för de som vill ha full koll över slutresultatet. Plus den nya funktionenHiLight där filmaren under filmningen kan trycka på en knapp för att markera en höjdpunkt och därmed lättare hitta till den scenen när det är dags att titta på dagens film.

Helt ny i familjen är Hero som är den enklaste och billigaste GoProkameran. Precis som fullblodssyskonen har den ett vattentätt skal och samma fäste vilket gör att den kan använda alla tillbehör till GoPro. Det som skiljer är en lägre upplösning och färre bilder per sekund plus att den inte kan styras via Bluetooth med en app i telefonen.

Nya GoProfamiljen släpps i butikerna 5 oktober.