GoPro får en tydligare bild

GoPro får en tydligare bild

Publicerad

GoPro är nu framme vid version fyra av sin actionkamera Hero. Förutom sedvanliga teknikförbättringar blir det enklare att göra skillnad mellan de tre modellerna.

Lagom till julhandeln och vintersäsongen släpper GoPro den fjärde generationen av actionkameran Hero. Precis som med 3:an finns det två versioner av 4:an – Black och Silver. Dessutom tillkommer Hero som en budgetmodell i GoProfamiljen.

Flaggskeppet är Hero 4 Black och enligt GoPro är den dubbelt så bra på det mesta jämfört med den tidigare modellen. Den filmar numera 4K i 30 bilder per sekund och 1080p HD i hela 120 bilder per sekund vilket ger riktigt långsam slow motion. Även ljudet har förbättrats liksom prestandan i dåligt ljus.

Silver kan även den filma i 4K men inte med lika många bilder per sekund som Black. Rent filmmässigt är Hero 4 Silver snarlik Hero 3 Black som var den tidigare toppmodellen men den skiljer sig på en viktig punkt mot alla andra GoProkameror. Hero 4 Silver har nämligen en inbyggd pekskärm där användaren både kan styra kameran och se vad som spelas in.

Både Black och Silver har dessutom möjlighet till manuell kontroll av färg, skärpa, iso och exponering för de som vill ha full koll över slutresultatet. Plus den nya funktionenHiLight där filmaren under filmningen kan trycka på en knapp för att markera en höjdpunkt och därmed lättare hitta till den scenen när det är dags att titta på dagens film.

Helt ny i familjen är Hero som är den enklaste och billigaste GoProkameran. Precis som fullblodssyskonen har den ett vattentätt skal och samma fäste vilket gör att den kan använda alla tillbehör till GoPro. Det som skiljer är en lägre upplösning och färre bilder per sekund plus att den inte kan styras via Bluetooth med en app i telefonen.

Nya GoProfamiljen släpps i butikerna 5 oktober.

 

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842