Bordtennisjätte satsar på Sverige

Bordtennisjätte satsar på Sverige

Publicerad

Det franska bordtennisföretaget Cornilleau jobbar för att hitta fler återförsäljare i Sverige. Nyckeln är att erbjuda högklassiga produkter, snabba leveranser och en väl fungerande kundsupport.

Franska familjeföretaget Cornielleau har funnits i Sverige sedan 2009. Huvudsakligen har företaget här sålt bordtennisbord för utomhus bruk. Förra året sålde Cornilleau strax över 500 bord till privatpersoner i Sverige genom sin webbshop och sina återförsäljare. Företaget som är världsledande på bordtennismarknaden tror att det på den svenska marknaden fortfarande finns en stor tillväxtpotential för deras bordtennisprodukter.

– Det tror jag faktiskt, speciellt när det gäller våra utomhusbord som håller väldigt hög kvalitet. Om man inte har plats för ett visningsex inne i butiken går det utmärkt att utnyttja plats utomhus för att visa ett utomhusbord, vilket gör att det inte behöver konkurrera med visningsytan inne i butik, säger Erik Sondén, försäljningschef för Cornilleau i Sverige.

Företaget grundades i Frankrike av familjen Cornilleau år 1969. Till en början satsade företaget inte på att tillverka utrustning för tävlingsspelare utan valde istället att lägga fokus på fritidsborden. Cornilleau tillverkade bordtennisbord både för inomhus och utomhus bruk. Senare började företaget också tillverka produkter för tävlingsbruk och Cornilleaus bord har bland annat använts vid världsmästerskapen i bordtennis. I Sverige har företaget klart för sig vilken målgrupp de siktar på.

– Här satsar vi helt klart på utomhusborden, där har vi en konkurrensfördel mot alla andra varumärken, säger Erik Sondén.

Idag säljs Cornilleaus produkter i 75 länder. Trots att verksamheten har vuxit kraftigt under årens lopp tillverkar företaget fortfarande sina produkter i den egna fabriken i Frankrike. I Sverige har företaget logistikfunktionerna redan klara med ett eget lager i Båstad och en kundsupport som håller öppet alla vardagar mellan 9 och 5.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842