Bordtennisjätte satsar på Sverige

Det franska bordtennisföretaget Cornilleau jobbar för att hitta fler återförsäljare i Sverige. Nyckeln är att erbjuda högklassiga produkter, snabba leveranser och en väl fungerande kundsupport.

Franska familjeföretaget Cornielleau har funnits i Sverige sedan 2009. Huvudsakligen har företaget här sålt bordtennisbord för utomhus bruk. Förra året sålde Cornilleau strax över 500 bord till privatpersoner i Sverige genom sin webbshop och sina återförsäljare. Företaget som är världsledande på bordtennismarknaden tror att det på den svenska marknaden fortfarande finns en stor tillväxtpotential för deras bordtennisprodukter.

– Det tror jag faktiskt, speciellt när det gäller våra utomhusbord som håller väldigt hög kvalitet. Om man inte har plats för ett visningsex inne i butiken går det utmärkt att utnyttja plats utomhus för att visa ett utomhusbord, vilket gör att det inte behöver konkurrera med visningsytan inne i butik, säger Erik Sondén, försäljningschef för Cornilleau i Sverige.

Företaget grundades i Frankrike av familjen Cornilleau år 1969. Till en början satsade företaget inte på att tillverka utrustning för tävlingsspelare utan valde istället att lägga fokus på fritidsborden. Cornilleau tillverkade bordtennisbord både för inomhus och utomhus bruk. Senare började företaget också tillverka produkter för tävlingsbruk och Cornilleaus bord har bland annat använts vid världsmästerskapen i bordtennis. I Sverige har företaget klart för sig vilken målgrupp de siktar på.

– Här satsar vi helt klart på utomhusborden, där har vi en konkurrensfördel mot alla andra varumärken, säger Erik Sondén.

Idag säljs Cornilleaus produkter i 75 länder. Trots att verksamheten har vuxit kraftigt under årens lopp tillverkar företaget fortfarande sina produkter i den egna fabriken i Frankrike. I Sverige har företaget logistikfunktionerna redan klara med ett eget lager i Båstad och en kundsupport som håller öppet alla vardagar mellan 9 och 5.