VF Corp förbättrar arbetsmiljön i Bangladesh

VF Corp förbättrar arbetsmiljön i Bangladesh

Publicerad

Amerikanska VF Corporation har inlett ett samarbete med International Finance Corporation i Bangladesh. Syftet är att förbättra arbetsmiljön för fabriksarbetarna i landet.

Amerikanska VF Corporation med varumärken som The North Face, Vans och Timberland, har beslutat att skänka drygt 70 miljoner kronor till ett projekt i Bangladesh som syftar till att renovera fabriker och förbättra deras arbetsmiljö och öka deras brandsäkerhet. Projektet genomförs i samarbete med International Finance Corporation, en del av Världsbanksgruppen.

Arbetarna i Bangladesh tillhör världens sämst betalda och arbetsförhållandena har kritiserats i ett flertal rapporter. I april 2013 dog 1129 arbetare då Rana Plaza-fabriken kollapsade i huvudstaden Dhaka.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842