Gränshandeln ökar knappt

Gränshandeln ökar knappt

Publicerad

Gränshandeln från Norge ökade under förra året. Däremot minskade den från Danmark och Finland.

Det visar en rapport från HUI, Nordisk gränshandel 2013. Totalt uppgick gränshandeln till 23,8 miljarder kronor under 2013 vilket var en ökning med 300 miljoner kronor jämfört med 2012.

Norrmännen handlade för 16,3 miljarder kronor och de handlar framförallt dagligvaror som tobak, alkohol, läsk, godis och kött. Finska och danska besökare handlade för 3,7 respektive 3,8 miljarder kronor. Dessa två nationaliteter köper mer sällanköpsvaror än dagligvaror.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

2 kommentarer

Jan.jonsson@future.se: Mycket förvånande att Marcus inte med ett enda ord, skänker alla leverantörer som fått ta stora avskrivningar av fordringar, en enda tanke. Istället nämner han att det inte är någon idé att ägarna...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842