Adidas stänger Adams huvudkontor

Adidas har haft ett tungt ekonomiskt år och allra sämst har det gått för golfen. Därför gör de nu ett gäng besparingar och stänger ned Adams huvudkontor.

När Adidas vd Herbert Hainer inledde rapporten för årets andra kvartal med orden ”Det är med besvikelse…” var det inte svårt att förstå att det var en minst sagt dyster rapport han presenterade. I och för sig ökade den totala försäljningen med 2,4 procent men med tanke på att det var ett fotbolls-vm under perioden så var det långt ifrån aktieägarnas förväntningar. Och golfen gick riktigt dåligt.

Golfförsäljningen minskade med 18 procent för kvartalet och för första halvåret är minskningen 27 procent. I kronor är det en minskning med över två miljarder kronor och det är klart att sådant sätter sina spår. Som en första åtgärd har Adidas beslutat att stänga ner Admas Golfs huvudkontor i Texas och flytta verksamheten till Taylormades anläggning i Kalifornien. När Adidas köpte Adams Golf för drygt två år sedan var budskapet att taylormade och Adams Golf skulle skötas som två olika företag men dela resurser som ekonomi och produktion. Exakt vad som kommer att hända nu återstår att se men det ryktas att Taylormadefolk kommer ta över en stor del av jobbet på Adams.

Det ryktas också att så mycket som 15 procent av de anställda på Adidas golfdivision – Adidas skor och kläder, Taylormade, Adams Golf samt Ashworth – kommer att sägas upp för att sänka kostnaderna. 

Vi återkommer när vi vet mer.