Spalding skrev avtal med SBBF

Spalding skrev avtal med SBBF

Publicerad

Spalding, som distribueras på den svenska marknaden av l­everantören Uhlsport Scandinavia, har ingått ett tvåårigt samarbetsavtal med Svenska Basketbollförbundet (SBBF).

Avtalet innebär att Spalding blir ­officiell matchboll i Basketligan samt officiell leverantör SBBF:s tävlingskoncept för ungdoms­basket, Easy Basket. Dessutom blir Spalding officiell leverantör till 3x3-basket så kallad streetbasket som internationella basketförbundet FIBA satsar stort på. I Sverige kommer svenska mästare att utses under SM-veckan i Borås och semifinaler och finaler visas på SVT. Spalding har både basketställningar och speciella bollar för detta.

– Basket är på frammarsch i Sverige och SBBF gör tillsammans med föreningarna en spännande satsning, inte bara med att bygga vidare på de fina framgångarna med landslagen utan även med spontanbasket som 3x3 och att skapa bra förutsättningar för de allra yngsta genom Easy Basket. Vi är väldigt glada att få vara del av denna satsning på alla nivåer och tillsammans ska vi arbeta för att stärka basketen i Sverige, säger Rikard Sjöholm, vd Spalding Sverige, i ett pressmeddelande.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: uhlsport Scandinavia AB
  • Telefon: 016-12 88 60
  • Verksamhetsinfo: Uhlsport Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Uhlsport GmbH. 1948 grundades familjeföretaget Uhlsport som en fotbollsspecialist. 2002 startades varumärket Kempa som har ett fullsortiment för handboll. Uhlsport har också agenturerna för Spalding Basketball samt BLK inom rugby.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

2 kommentarer

Jan.jonsson@future.se: Mycket förvånande att Marcus inte med ett enda ord, skänker alla leverantörer som fått ta stora avskrivningar av fordringar, en enda tanke. Istället nämner han att det inte är någon idé att ägarna...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842