Spalding skrev avtal med SBBF

Spalding, som distribueras på den svenska marknaden av l­everantören Uhlsport Scandinavia, har ingått ett tvåårigt samarbetsavtal med Svenska Basketbollförbundet (SBBF).


Spalding skrev avtal med SBBF

Avtalet innebär att Spalding blir ­officiell matchboll i Basketligan samt officiell leverantör SBBF:s tävlingskoncept för ungdoms­basket, Easy Basket. Dessutom blir Spalding officiell leverantör till 3×3-basket så kallad streetbasket som internationella basketförbundet FIBA satsar stort på. I Sverige kommer svenska mästare att utses under SM-veckan i Borås och semifinaler och finaler visas på SVT. Spalding har både basketställningar och speciella bollar för detta.

– Basket är på frammarsch i Sverige och SBBF gör tillsammans med föreningarna en spännande satsning, inte bara med att bygga vidare på de fina framgångarna med landslagen utan även med spontanbasket som 3×3 och att skapa bra förutsättningar för de allra yngsta genom Easy Basket. Vi är väldigt glada att få vara del av denna satsning på alla nivåer och tillsammans ska vi arbeta för att stärka basketen i Sverige, säger Rikard Sjöholm, vd Spalding Sverige, i ett pressmeddelande.

Relaterat företag i Sportregistret

  • uhlsport Scandinavia AB

    Uhlsport Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Uhlsport GmbH. 1948 grundades familjeföretaget Uhlsport som en fotbollsspecialist. 2002 startades varumärket Kempa som har ett fullsortiment för handboll. Uhlsport har också agenturerna för Spalding Basketball samt BLK inom rugby.