Kanonavtal för Manchester United

Kanonavtal för Manchester United

Publicerad

Adidas är Manchester Uniteds nya tröjsponsor. Men det kostade skjortan.

Det blir allt vanligare att astronomiska summor är inblandade när de europeiska toppfotbollslagen sluter nya sponsoravtal med sportleverantörer. För några månader sedan tecknade till exempel Arsenal ett femårigt avtal med Puma som ger klubben 1,6 miljarder kronor.

Det är dock ingenting mot Manchester Uniteds nyligen påskrivna avtal med Adidas. Klubben har samarbetat med Nike under de senaste 13 åren och ska enligt uppgift ha haft funderingar på att förlänga avtalet när Adidas dök upp vid förhandlingsbordet med spenderarbyxorna på. Avtalet är skrivet på tio år och är värt makalösa 8,7 miljarder kronor vilket är rekord i de här sammanhangen.

Avtalet börjar gälla från och med säsongen 2015/2016 och enligt Adidas vd Herbert Hainer är företaget glada över att samarbeta med Manchester United, "en av de mest framgångsrika och mest älskade fotbollsklubbarna i världen".

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ralph Lauren-chef ska styra Champion Norden

1 kommentar

Martin Willners: Bra jobbat med Champion Ralph. 36 år är imponerande och ger respekt. Och lycka till med varumärket Klas – kul att du är tillbaka i sportbranschen.

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842