Arc’teryx släpper skor

Arc’teryx släpper skor

Publicerad

Outdoorföretagen fortsätter ta sig an nya segment. Nästa år släpper Arc’teryx skor.

Neil Bradley, Arc'teryx.

Arc'teryx skosläpp var en av de större snackisarna på sommarens Outdoor Messe i Friedrichshafen. Skorna är framtagna för lättare till lite tuffare vandringen och i kollektionen ingår sammanlagt åtta skor – fyra för män och fyra för kvinnor.

– Folk som gillar våra värderingar, finishen på våra produkter och sättet vi gör produkter på, har länge efterfrågat skor från oss. Samtidigt ville vi inte lansera en kollektion som bara blir en i mängden. Vi ville utmana oss själva och försöka överföra vårt tankesätt kring hårdvara och konfektion till skor. Helt enkelt komma med något nytt till marknaden, säger Neil Bradley, försäljningschef EMEA Arc'teryx.

Det som utmärker samtliga skor i kollektionen är något som Arc'teryx valt att kalla Arc'teryx Adaptive Fit och som innebär att skon består av två separata delar: inner- och yttersko. Ytterskon består av en sömlös ovandel som är sammansatt at fyra lager vattenavvisande material. En inläggsdel vävd av PU-belagt nylongarn ska skapa luftgenomsläpp.

Ovandelen täcker hela mellansulan ner till yttersulan. Varje modell har fått en aktivitetsspecifik Vibramyttersula exklusiv för Arc'teryx. För säkerhet och flexibilitet rör sig EVA-mellansulan fritt vid hälen och tredimensionella gummikomponenter som är individuellt utformade för varje tillgänglig storlek skyddar häl och tå från kontakt med klippan. Innersulan kommer från Ortholite.

Innerskon är tillverkad av Gore Tex Performance Stretch-membran och saknar plös vilket ska göra att den andas bättre och blir ännu mer vattentät. Andningen kommer från EVA-skum som släpper igenom luft och som är integrerat i hela innerskon. Dessutom är innerskon töjbar och anpassar sig efter användarens fot.

På modellerna Alpha2 FL och Bora2
Mid är innerskorna urtagbara och kan enkelt tvättas och torkas. De kan även användas som tofflor. Yttersulan på innerskon är tillräckligt kraftig för att man ska kunna gå runt med dem när man slagit läger för natten.

Om användaren ska röra sig i kallare områden finns ytterligare innerskor tillgängliga Alpha2 FL och Bora2
Mid som erbjuder ännu bättre vattenskydd och isolering.

– Vi ville fokusera på stabilitet, lättvikt, andning och passform och det tycker jag vi har lyckats med. Jag tror att vår skokollektion kommer växa och i framtiden kommer vi sannolikt att erbjuda skor för alla de aktiviteter som vi erbjuder konfektion och hårdvara för idag, säger Neil Bradley.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Fourfield lämnar NK

3 kommentarer

Alltid: Det var väl det som var problemet, Anette levererade inte premiumsegmentet som man bör göra 2018, det går inte att hänga premium produkter på samma sätt som man gjorde 2005....framför allt inte på...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

  • Sportfack 07/08-2017