Tvätta mindre ofta

Tvätta mindre ofta

Publicerad

Polygiene är en behandling av kläder som motverkar bakterietillväxt och därmed dåligt lukt. Tanken är att kläder med Polygiene inte behöver tvättas lika ofta vilket ska vara en stor vinst för miljön.

Väldigt ofta lyfts material och tillverkningsmetoder fram som miljövänliga men sett till ett plaggs totala miljöavtryck under sin livslängd så står själva produktionen bara för en tredjedel av det totala avtrycket. Främst är det skötseln i form av tvätt och strykning som kostar i energi men tvättning minskar också  plaggets hållbarhet. Tvätta mindre ofta är Polygienes budskap till konsumenterna.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

1 kommentar

Björn: Detta är väll Nike pegasus 3 med gtx? Nyhetsvärdet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206