6 kommentarer
Nicko: Stadium har väl i flera år bevisat att de är föränderliga och inte rädda att både ge sig in på nya marknader och modet att kliva av när det inte funkar. Resultatmässigt överlägsna alla andra aktörer...
Det amerikanska hockeymärket Easton får en ny leverantör i Sverige. Det blir finländska Sultrade som tar över distributionen av produkterna från och med september.
Det har väl inte varit någon större affärshemlighet att Easton Hockey har haft problem i Sverige. I och med att finländska Sultrade nu tar över framkommer det med all tydlighet att ledningen på det amerikanska huvudkontoret inte har varit nöjd med hur verksamheten har skötts här hemma. Även butikerna har haft synpunkter på så gott som alla delar av Easton Sports Swedens verksamhet. I ett internt brev från huvudkontoret i USA skriver vice vd:n Mark Kuryak att i och med byte av leverantör kommer Easton att bli bättre på bland annat, orderhanteringen, faktureringen, leveranserna och produkttillgängligheten. Underförstått att företaget haft problem just på de punkterna i Sverige. För butikerna betyder bytet av leverantör enligt Eastons huvudkontor enbart förbättringar.
Redan tidigare cirkulerade uppgifter att alla anställda på Easton Sports Sweden hade varslats om uppsägning. Enligt de uppgifter som finns tillhanda idag fortsätter verksamheten endast två månader till. Vad som händer sedan med det svenska dotterbolaget är oklart. Sportfack har förgäves sökt Easton Sports Swedens vd Alex Vega för en kommentar. Easton Sports Sweden omsatte drygt 40 miljoner kronor (år 2012) och hade 11 personer anställda.
I våras gjorde Haglöfs sovsäckar av spillmaterial, nu går man vidare med sitt leftover-projekt och har tagit fram mockasiner i olika färger, som kommer finnas i en begränsad upplaga.
Samarbete med ytterligare ett högprofilerat sportmodevarumärke och en omsättningsökning med 40 procent 2019. Det händer mycket framöver hos det svenska fashiontechbolaget We Are Spindye.
Löparskor gjorda på bönfibrer, eucalyptus och alger. Ett tidigt Aprilskämt? Inte alls. Det är vad Forever Floatride Energy GROW består av, Reeboks första helt växtbaserade löparsko.
Nike släpper sin första innebandyklubba någonsin, tillsammans med Zonefloorball. Samarbetet har fokus både på produktdesign och jämställdhet.
Nordiska e-handlaren Outnorth går in som huvudsponsor till Egmonts och Utemagasinets festival Utehelg, som hålls i vår på Värmdö, utanför Stockholm.
Det händer massor av spännande saker på vallafronten just nu. Finska Vauhti har ersatt fluorämnena med en helt egen tillsatsblandning och tyska Holmenkol blir först ut med Svanenmärkning.
Kang ski poles har gjort sig kända för sina alpina skidstavar i material som bambu och lin. Lagom till årets säsong har de även tagit fram en teleskopstav, i aluminium.
Med start i början av 2020 inleder Björn Borg ett globalt samarbete med skådespelaren Joel Kinnaman. Samarbetet är tänkt att rulla på lång sikt i såväl köpta som egna kanaler.
Tommy Hilfiger gör gemensam sak med Rossignol och skapar en premium-vinterkollektion för skidåkning och vintersport. Det är tredje gången gillt för samarbetsprojektet.
Craft inleder ett nära samarbete med den klassiska fotbollsklubben Trelleborgs FF. Efter några år i Superettan satsar den skånska föreningen hårt på att tillsammans med Craft återigen ta sig tillbaka till Allsvenskan.
I samband med Black Friday så sjösätter svenska Isbjörn en uthyrningstjänst för sin klädkollektion för barn och unga i åldern 0-16 år.
Svenska Bagheera har fördjupat sitt samarbete med ett av Sveriges just nu mest framgångsrikaste landslag. Från 2020 fram till 2022 tävlar orienteringslandslagen i kläder från Bagheera.
Innan årsskiftet stänger Stadium sina två butiker i Hamburg. Och den tredje Tysklandsbutiken stänger när hyresavtalet har löpt ut.
Adidas och Nike får se upp. Bakom de två giganterna inom sponsring av professionella fotbollslag jagar en Puma. Det nya miljardavtalet mellan Puma och Bundesliga-laget Borussia Dortmund varar dessutom i hela åtta år.
Intersport har inte rekryterat klart. Elin Johansson, expert på retailsäkerhet, ansluter i januari 2020 när kedjan skapar nya tjänsten säkerhetsexpert. Elin ska bland mycket fokusera på att göra Intersports e-handel säker.
Sök efter varumärken och leverantörer i Sportregistret
Kom in i diskussionen
6 kommentarer
Nicko: Stadium har väl i flera år bevisat att de är föränderliga och inte rädda att både ge sig in på nya marknader och modet att kliva av när det inte funkar. Resultatmässigt överlägsna alla andra aktörer...
Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!
Jag vet att det gjorde rätt genom att lägga om distributionen, vi har haft stora utmaningar i samarbetet med Easton och ledningen. Produkterna är bra men har saknat en fungerande organisation.
Till Carl: så du "vet" alltså att de gjorde rätt att lägga om distributionen? kan du vänligen förklara detta lite mer utförligt.. Mig veterligen så är Easton Sverige ett av de få Easton dotterbolag som faktiskt visat plus medans i andra länder så har de backat. Om det varit en fungerande organisation är väldigt svårt att uttrycka sig över om man inte jobbat hos just Easton men min personliga åsikt är att samtliga av de stora hockey aktörerna (Easton, Reebok, Bauer) har mycket att jobba på när det gäller orderhantering och uppföljning av beställningar/tillgänglighet för produkter osv. Måste dock säga att när det gäller reklamationer så är Easton överlägset enklast att ha att göra med då man får raka och utförliga svar på varför reklamationen gått eller inte gått igenom så man kan ta det med kund. Där famlar både Reebok och Bauer i mörkret då det ofta känns som dom ole dole doff hos deras reklamationsavdelningar och när man väl får svar så är det "ej godkänd." och ingen förklaring varför. Lätt att förklara det för kunden som står och skriker i butiken. Tycker även det är tråkigt när Christer Flythström skriver "I ett internt brev från huvudkontoret i USA skriver vice vd:n Mark Kuryak att i och med byte av leverantör kommer Easton att bli bättre på bland annat, orderhanteringen, faktureringen, leveranserna och produkttillgängligheten. Underförstått att företaget haft problem just på de punkterna i Sverige." då brevet inte alls handlar om just det utan han påpekar enbart på att hela företaget Easton ska bli bättre på dessa delar och inte specifikt Easton Sverige vilket man förstår när man läser just hela brevet.