Ny leverantör för Easton i Sverige

Ny leverantör för Easton i Sverige

Publicerad

Det amerikanska hockeymärket Easton får en ny leverantör i Sverige. Det blir finländska Sultrade som tar över distributionen av produkterna från och med september.

Det har väl inte varit någon större affärshemlighet att Easton Hockey har haft problem i Sverige. I och med att finländska Sultrade nu tar över framkommer det med all tydlighet att ledningen på det amerikanska huvudkontoret inte har varit nöjd med hur verksamheten har skötts här hemma. Även butikerna har haft synpunkter på så gott som alla delar av Easton Sports Swedens verksamhet. I ett internt brev från huvudkontoret i USA skriver vice vd:n Mark Kuryak att i och med byte av leverantör kommer Easton att bli bättre på bland annat, orderhanteringen, faktureringen, leveranserna och produkttillgängligheten. Underförstått att företaget haft problem just på de punkterna i Sverige. För butikerna betyder bytet av leverantör enligt Eastons huvudkontor enbart förbättringar.

Redan tidigare cirkulerade uppgifter att alla anställda på Easton Sports Sweden hade varslats om uppsägning. Enligt de uppgifter som finns tillhanda idag fortsätter verksamheten endast två månader till. Vad som händer sedan med det svenska dotterbolaget är oklart. Sportfack har förgäves sökt Easton Sports Swedens vd Alex Vega för en kommentar. Easton Sports Sweden omsatte drygt 40 miljoner kronor (år 2012) och hade 11 personer anställda.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Black Diamonds stavar tog storslam i Råd & Rön-test

1 kommentar

Sven Blomqvist: hej var kan få sercise på Black diamond stavar MVH Sven 070 813 96 66

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842