Ny leverantör för Easton i Sverige

Det amerikanska hockeymärket Easton får en ny leverantör i Sverige. Det blir finländska Sultrade som tar över distributionen av produkterna från och med september.

Det har väl inte varit någon större affärshemlighet att Easton Hockey har haft problem i Sverige. I och med att finländska Sultrade nu tar över framkommer det med all tydlighet att ledningen på det amerikanska huvudkontoret inte har varit nöjd med hur verksamheten har skötts här hemma. Även butikerna har haft synpunkter på så gott som alla delar av Easton Sports Swedens verksamhet. I ett internt brev från huvudkontoret i USA skriver vice vd:n Mark Kuryak att i och med byte av leverantör kommer Easton att bli bättre på bland annat, orderhanteringen, faktureringen, leveranserna och produkttillgängligheten. Underförstått att företaget haft problem just på de punkterna i Sverige. För butikerna betyder bytet av leverantör enligt Eastons huvudkontor enbart förbättringar.

Redan tidigare cirkulerade uppgifter att alla anställda på Easton Sports Sweden hade varslats om uppsägning. Enligt de uppgifter som finns tillhanda idag fortsätter verksamheten endast två månader till. Vad som händer sedan med det svenska dotterbolaget är oklart. Sportfack har förgäves sökt Easton Sports Swedens vd Alex Vega för en kommentar. Easton Sports Sweden omsatte drygt 40 miljoner kronor (år 2012) och hade 11 personer anställda.