Warrior ny sponsor för CHL

Henrik Zetterberg är en av Warriors NHL-spelare.

Warrior ny sponsor för CHL

Publicerad

Warrior storsatsar på europeisk hockey. Nyligen skrev företaget ett treårigt samarbetsavtal med nya turneringen Champions Hockey League.

Champions Hockey League (CHL) är en vidareutveckling av turneringen European Trophy som spelades mellan 2006 och 2013. Precis som fotbollens turnering med samma namn samlar Champions Hockey League Europas bästa klubblag. De 26 lag som grundade turneringen är dock alltid garanterade en plats.

Avtalet med Warrior träder i kraft när turneringen inleds i augusti och innebär att samtliga lag kommer att spela med handskar, matchtröjor, byxor och hjälmar från Warrior. Även domare samt respektive lags ledarstab kommer att bära Warriorkläder.

– Vi har skyndat långsamt med etableringen av Warrior i Sverige. Vi vet att produkterna håller yttersta klass och antalet NHL-spelare som använder våra produkter har ökat dramatiskt. Vårt strategiska fokus i Sverige har varit att bygga upp Warrior i butik tillsammans med starka återförsäljare innan en eventuell satsning på klubbförsäljning. Hittills har det varit rätt beslut men samtidigt som vi växer så behöver vi öka synligheten av varumärket. Avtalet med CHL kommer således rätt i tid och ger oss en naturlig övergång mot klubb, samtidigt som det är väldigt positivt ur marknadsföringsaspekt, säger Alexander Bergström, ansvarig för Warrior hos svenska distributören Active Sportswear, i ett pressmeddelande.

Årets turnering inleds i augusti och avslutas i februari nästa år. Sammanlagt 44 lag från Sverige, Finland, Schweiz, Tjeckien, Tyskland, Österrike, Italien, England, Frankrike, Danmark, Slovakien och Norge deltar i turneringen. De svenska lag som medverkar i Champions Hockey League är Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Luleå, Skellefteå, Linköping och Växjö. Samtliga "svenskmatcher" kommer att sändas av SVT.

Warrior kommer att producera ett omfattande produktprogram som kommer finnas tillgängligt för de svenska återförsäljarna.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842