Lars Bengtsson ny vd på XXL

Lars Bengtsson, så heter XXL:s nye vd för Sverige. Han ersätter Marcus Wibergh som efter fyra år på posten som svensk vd flyttar till Norge för att bli vd för XXL Norden.

Lars Bengtsson tillträdde sin nya tjänst den 1 juni. Enligt tidigare vd:n Marcus Wibergh var det ingen brist på lämpliga kandidater under rekryteringsprocessen.

– Vi har haft ett bra stall med kandidater att välja från men Lars är by far en av de duktigaste detaljhandlarna i Sverige. Jag har haft förmånen att jobba med Lars på Stadium och är otroligt glad och stolt över att vi lyckats rekrytera honom.

Gävlebon Lars Bengtsson började sin yrkesbana som officer men kom snart in i detaljhandeln. På meritlistan finns bland annat tio år på Stadium (avdelningschef, butikschef, regionchef och Sverigechef), fem år på Clas Ohlsson och fem år på Media Markt.

När han efter fyra år som Sverigechef för Stadium beslutade sig för att avgå, var motiveringen att det var svårt att kombinera familjelivet med pendling till Norrköping. Med äldre barn och kortare pendlingsväg är han redo att axla utmaningen att leda en stor detaljhandelskedja igen.

– Det här känns jättebra och det ska bli otroligt kul. Jag trivs med detaljhandeln, är en riktig sportnörd och brinner för prylarna och människorna som jobbar här. Efter att ha varit borta från sportbranschen i över tio år känns det lite grann som att jag har hittat hem igen, säger Lars Bengtsson.