Columbia köper Prana

Columbia köper Prana

Publicerad

Columbia Sportswear har köpt Outdoor/yoga/klättringsvarumärket Prana Living LLC för 1,3 miljarder kronor.

Prana är ett varumärke som mixar outdoor, klättring och yoga och just den kombinationen har gjort att varumärket kraftigt har ökat sin försäljning nu när aktiv hälsa har blivit en så stark trend. Tillväxten har varit i snitt 30 procent årligen sedan 2010 och försäljning beräknas i år bli närmare 700 miljoner kronor.

Grundaren Scott Kerslake blir kvar som vd och huvudkontoret blir kvar i Kalifornien. Det nya blir att Prana ska dra nytta av Columbias breda internationella distributionsnät och koncernens egna butiksnät. Sedan tidigare äger Columbia även Columbia, Mountain Hardwear, Sorel och Montrail.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

1 kommentar

Björn: Detta är väll Nike pegasus 3 med gtx? Nyhetsvärdet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206