Sportfack först in på XXLs första citybutik

Lars Bengtsson och Marcus Wibergh – tillträdande och nuvarande vd för XXL Sverige.

Sportfack först in på XXLs första citybutik

Publicerad

I morgon öppnar XXL sin första butik med cityläge i Sverige. Sportfack fick som första tidning en rundvandring i butiken med XXLs nuvarande vd Marcus Wibergh och hans efterträdare Lars Bengtsson.

När XXL i morgon öppnar sin första butik med cityläge är det resultatet av över två års förberedelser. Det är ett statement om att XXL vill bli Nordens störs sportaktör redan 2015 och att de vill finnas på fler lägen än bara externa köpcentra.

I vårt juninummer kommer ett längre reportage om XXLs planer och en intervju med Lars Bengtsson som tar över som svensk vd 1 juni då Marcus Wibergh flyttar till Norge för att bli vd för XXL Norden.

Till dess får ni hålla till godo med några bilder från butiken.

Den här killen var på plats redan vid 10.30 idag för att köa till öppningen i morgon klockan 07.00. Han planerar att köpa en kolfiber-MTB från Merida som är nersatt med 50 000 kronor. Det otroliga är att han var först ut när XXL öppnade i Bromma också för fyra år sedan.

…och här är cykeln han ska köpa. Bara fem exemplar finns i butiken.

I skyltfönstret kan du se läget – mitt emot NK på Hamngatan i Stockholm. En plats där det passerar 75 000 människor varje dag.

Outdoor är en väldigt viktig bit för XXL.

Tyvärr gick det inte att använda Swedbanks gamla bankvalv till vapenrum, XXL fick bygga ett helt nytt på ovanvåningen.

Cykel får ett väldigt stort utrymme i butiken.

Barn- och sommarsport får mest utrymme på entréplanet.

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842