XXL öppnar i Stockholm City och i Gävle

XXL öppnar i Stockholm City och i Gävle

Publicerad

På onsdag öppnar XXL sin första cityetablering i Sverige. XXL-butiken på Hamngatan i Stockholm kommer att ha en försäljningsyta på 3300 kvadratmeter fördelade på två plan.

XXL fortsätter att expandera i rasande takt. För några veckor sedan öppnade kedjans 14:e butik i Sverige på Väla i Helsingborg. I övermorgon onsdag är det dags för XXL:s 15:e butik när kedjans första cityetablering slår upp portarna.

– Med det flöde av människor som finns här är det här givetvis en fantastisk möjlighet för oss. Samtidigt ger det oss en chans att sätta vårt varumärke på Nordens hetaste yta, sa Marcus Wibergh, svensk vd för XXL, till Sportfack när etableringen tillkännagavs i höstas.

I dag meddelade XXL att kedjan öppnar en butik i Gävle nästa år. Butiken kommer att ligga på Valbo handelsplats på samma sida som Media Markt i en nyproducerad fastighet.

– Då vi har fått en fantastisk möjlighet att öppna i en nyproducerad fastighet efter att under en längre tid letat efter en etablering i Gävle så är vi nu i box. Gävle är en kommun med lång tradition inom sport både på vintern och sommaren. Vi är övertygade om att Gävleborna kommer att ta XXL:s koncept till sig, säger Marcus Wibergh i ett pressmeddelande.

I höst öppnar XXL ytterligare en Stockholmsbutik samt en butik i Luleå. Luleåbutiken kommer att ligga i handelsområdet Storheden och Stockholmsbutiken kommer att ligga i det nya handelsområdet Barkarby Gate.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

61 kommentarer

B Obo: @Theo Glöm inte att Svensk Teko industri och annan personalintensiv low-tech industri som skor och liknande avvecklades på goda grunder. Det gick inte att tjäna pengar på det och därför var det inte...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206