XXL öppnar i Stockholm City och i Gävle

På onsdag öppnar XXL sin första cityetablering i Sverige. XXL-butiken på Hamngatan i Stockholm kommer att ha en försäljningsyta på 3300 kvadratmeter fördelade på två plan.

XXL fortsätter att expandera i rasande takt. För några veckor sedan öppnade kedjans 14:e butik i Sverige på Väla i Helsingborg. I övermorgon onsdag är det dags för XXL:s 15:e butik när kedjans första cityetablering slår upp portarna.

– Med det flöde av människor som finns här är det här givetvis en fantastisk möjlighet för oss. Samtidigt ger det oss en chans att sätta vårt varumärke på Nordens hetaste yta, sa Marcus Wibergh, svensk vd för XXL, till Sportfack när etableringen tillkännagavs i höstas.

I dag meddelade XXL att kedjan öppnar en butik i Gävle nästa år. Butiken kommer att ligga på Valbo handelsplats på samma sida som Media Markt i en nyproducerad fastighet.

– Då vi har fått en fantastisk möjlighet att öppna i en nyproducerad fastighet efter att under en längre tid letat efter en etablering i Gävle så är vi nu i box. Gävle är en kommun med lång tradition inom sport både på vintern och sommaren. Vi är övertygade om att Gävleborna kommer att ta XXL:s koncept till sig, säger Marcus Wibergh i ett pressmeddelande.

I höst öppnar XXL ytterligare en Stockholmsbutik samt en butik i Luleå. Luleåbutiken kommer att ligga i handelsområdet Storheden och Stockholmsbutiken kommer att ligga i det nya handelsområdet Barkarby Gate.