Team Sportia handlare stämmer sportkedjan

Team Sportia handlare stämmer sportkedjan

Publicerad

Den infekterade konflikten mellan Team Sportia-handlaren i Kiruna och sportkedjan har tagit en ny vändning. Nu stämmer handlaren Göran Uusitalo sportkedjan och kräver skadestånd.

Hela affären fick sin början när Team Sportia letade efter nya franchisetagare till sina två butiker i Luleå som hade gått i konkurs. Två intressenter anmälde sig, den ena var Göran Uusitalo som drev Team Sportia butiken i Kiruna den andra intressenten var Ronny Keskitalo som är ägare av Team Sportia Kalix. Team Sportias styrelse granskade båda ansökningarna och gav tillståndet till Ronny Keskitalo. Detta beslut godtog inte Göran Uusitalo och tyckte att beslutet var konstigt. Göran Uusitalo ansåg att han var bättre lämpad för uppdraget bland annat på grund av att han enligt egen utsago drivit en av Team Sportias mest lönsamma butiker.

– Jag har inte fått någon vettig förklaring till styrelsens beslut trots att jag har bett om det flera gånger. Jag har drivit en av Team Sportias mest lönsamma butiker och ändå får jag inte driva butiken i Luleå. De har tydligen gett franchiseuppdraget till honom (Keskitalo) enbart på geografiska grunder, säger Göran Uusitalo.

Trots att Uusitalo drivit Team Sportia-butiken i Kiruna i sju år har han också parallellt haft en outletbutik i staden där han reat ut sina produkter. Han har också haft en liknande verksamhet i perioder i Luleå. Enligt honom med Team Sportias tysta medgivande. Efter styrelsebeslutet att inte ge honom franchiseåtagandet ville Uusitalo ändå fortsätta att driva sin sportbutik i Luleå i konkurrens med Team Sportiabutiken. På sportkedjan tolkade styrelsen den uppkomna situationen på ett annat sätt och uteslöt Göran Uusitalos butik i Kiruna ur sportkedjan.

Men Göran Uusitalo kommer att ta upp kampen. Han säger sig kunna bevisa att både styrelsebeslutet att ge Keskitalo uppdraget var felaktigt och att han har haft tillstånd av ledningen att under en begränsad tid bedriva en konkurrerande sportbutik i både Luleå och Kiruna. Han anser att han borde ha fått driva sportbutiken i Luleå som förut trots att han inte fick franchiseåtagandet.

– Jag har varit en av de största kreditgivarna vid rekonstruktionen och nu behandlar ledningen mig på det här viset. Jag har kopplat in två av de bästa advokaterna som ska driva den här frågan. När det här ärendet är slut kommer de att vara tvungna att betala mig miljonskadestånd, säger Göran Uusitalo till Sportfack.

 

 

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stort antal medarbetare har tvingats lämna Lundhags

3 kommentarer

Mattias, red: Nej. Ja absolut om det går, dvs om Lundhags/Brav svarar nästa gång vi hör av oss.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842