Burton stänger allt för en dag

Den 28 mars är det Ride Day och då lägger all personal på Burton sina vanliga sysslor åt sidan, drar till snön och åker snowboard hela dagen. Allt för att känna den passion som skapade företagen drygt 35 år sedan.

I USA har Burton Snowboards haft som tradition att stänga alla sina kontor för en dag i slutet av säsongen och ta med all personal till backen och åka tillsammans. I år infaller den dagen i morgon, 28 mars, och dessutom utökas dagen så att alla som jobbar för Burton – anställda likväl som distributörer – ska lämna sina kontor och dagliga sysslor och istället göra det som är själen i hela företaget – åka snowboard. Om du vill ta del av vad som händer över hela världen med Ride Day kan du gå in på Instagram och söka efter taggen #BurtonRideDay.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Burton

    Jake Burton Carpenter grundade Burton Snowboards från sin lada i Vermont år 1977 och har ägnat resten av sitt liv åt snowboardåkning. Sedan grundandet har Burton haft en viktig roll när det kommer till att få snowboardåkning att växa från en bakgårdshobby till en sport i världsklass genom att skapa banbrytande produkter, stödja ett team av åkare och sätta press på semesterorter att tillåta snowboardåkning. Idag designar och producerar Burton marknadsledande produkter för snowboardåkning och utomhusaktiviteter. Burton Snowboards är ledande när det gäller hållbarhet inom utomhus- och vintersportbranscherna och har som världens första snowboardföretag belönats med B Corporation®-certifieringen. Burton är privatägt av Donna Carpenter och har sitt huvudkontor i Burlington, Vermont i USA och kontor i Österrike, Japan, Australien, Kanada och Kina.