Team Sportia AB:s rekonstruktion avslutad

Team Sportia AB:s rekonstruktion avslutad

Publicerad

Team Sportia AB:s företagsrekonstruktion har upphört efter ett beslut i Göteborgs Tingsrätt. Det betyder i praktiken att företaget nu kan fortsätta sin verksamhet.

Team Sportia AB som består av huvudkontoret och sju butiker har genom rekonstruktionen fått sina skulder nedskrivna. Sammanlagt hade fodringsägarna krav på Team Sportia AB på hela 62 miljoner kronor. Nu försvinner merparten av dessa skulder. I ett pressmeddelande säger företagets vd Anders Edvardsson idag att en bidragande orsak till den lyckade rekonstruktionen har varit de organisationsförändringar företaget gjort, den ökade kostnadskontrollen och de ändrade arbetsprocesserna man genomfört. Team Sportia-handlarna, tillika ägarna av Team Sportia AB har också bidragit på flera olika områden för att genomföra rekonstruktionen. Regleringen av de återstående skulderna kommer nu att ske enligt den plan som tingsrätten satt upp. I praktiken betyder det att Team Sportia AB endast behöver betala tillbaka 25 procent av den ursprungliga skulden.

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

5 kommentarer

Joel S: Röjk Badland Jacket vann både ISPO Award och Scandinavian Outdoor Award 2018.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842