Native Fitness vill sätta folk i rörelse

Native Fitness vill sätta folk i rörelse

Publicerad

Träningsspecialisten Native Fitness erbjuder produkter för både hem- och gruppträning. Nu vill företaget hitta fler återförsäljare.

Lifeline är Native Fitness största varumärke.

Native Fitness grundades mest av en slump för fyra år sedan. Bröderna Patrik och Niklas Bohman i Habo hade på varsitt håll upptäckt produkten Powerwheel från amerikanska fitnessleverantören Lifeline. På vinst och förlust skickade de ett mail och frågade Lifeline om de fick sälja Powerwheel på nätet i Sverige. Tillbaka fick de motfrågan om de inte ville ha hela distributionen.

– Och det ville vi ju, säger Niklas Bohman. När Lifeline sedan blev uppköpt så frågade den nye ägaren, Pivotal5, om vi även ville distribuera några av deras andra varumärken så nu är vi exklusiv distributör i Sverige, Finland och Danmark av bland annat de amerikanska varumärkena Lifeline, Per4m, Natural Fitness, Alpha Strong och Ryu.

Samtliga varumärken riktar sig mot hem- och gruppträning inom områden som yoga, återhämtning och styrketräning. Största varumärket är Lifeline som har en mängd olika träningsredskap för hemträning.

– Vi har en bra bredd och man kan hitta det mesta inom träning hos oss, säger Niklas Bohman.

Varumärket Alpha Strong marknadsför bland annat sandsäckar för styrketräning. Säckarna finns i flera olika storlekar och går att använda för fler träningsmoment än en vanlig skivstång.

– De tillför även lite lekfullhet eftersom man kan kasta omkring dem utan att de skadar omgivningarna. Tror det kommer att slå bra på gymmen eftersom det blir lite roligare gruppträningar, säger Niclas.

I dagsläget finns Native Fitness produkter på ett antal nätbutiker. Målsättningen är dock att även komma in på fysiska butiker.

– Kanske även på en kedja men de har många egna varumärken som är tuffa att konkurrera med. Men vi ska trycka på att vi har en komplett träningsprofil och produkter av hög kvalitet.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842