Geggamoja vill in i sportbranschen

Geggamoja vill in i sportbranschen

Publicerad

Sportbranschen har fått ytterligare ett barnmärke. Senaste tillskottet är Täbyföretaget Geggamoja.

Malin Engman på Geggamoja.

Geggamoja grundades för sex år sedan av systrarna Anna Rietz och Sara Marmsjö. Till en början syddes alla kläder hemma i källaren men under de senaste åren har kollektionen vuxit ordentligt och produktionen flyttat upp från källaren. Idag innefattar sortimentet både kläder och ytterkläder samt mössor, vantar, fleecejackor, halsdukar etc.

I höstas släppte Geggamoja sina första två overaller och till nästa höst har sortimentet utökats med ytterligare tre overaller. Funktionsnivån är hög med en vattenpelare på 10000 millimeter, en andningsförmåga på 3000 g/m²/24 timmar, corduraförstärkningar på utsatta ställen, snölås, reflexer och avtagbar huva. Overallerna kommer att finnas i storlekarna 74/80–134/140 cl.

– Nu till våren släpper vi även en allvädersoverall och ett allväderset, säger Malin Engman på Geggamoja.

Geggamoja har goda förhoppningar om att deras produkter kommer att passa i sportbranschen. Ett första steg togs genom att närvara på Swesport.

– Sportbranschen känns spännande för oss. Vi designar kläder som vi älskar att se våra egna barn i. Det innebär att vi skapar snygga och praktiska kläder, gärna med roliga detaljer som gör dem lite tuffare och som gör att de passar för både fest och vardag, säger Malin Engman.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

18 kommentarer

Nicolas: På Sportfack skiljer vi till rätt stor del på materialet i respektive kanal. Visst görs det jobb av undersökande karaktär, men de har vi hittills vikt för printugåvan för att ge maximal...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842