Geggamoja vill in i sportbranschen

Sportbranschen har fått ytterligare ett barnmärke. Senaste tillskottet är Täbyföretaget Geggamoja.


Geggamoja vill in i sportbranschen
Malin Engman på Geggamoja.

Geggamoja grundades för sex år sedan av systrarna Anna Rietz och Sara Marmsjö. Till en början syddes alla kläder hemma i källaren men under de senaste åren har kollektionen vuxit ordentligt och produktionen flyttat upp från källaren. Idag innefattar sortimentet både kläder och ytterkläder samt mössor, vantar, fleecejackor, halsdukar etc.

I höstas släppte Geggamoja sina första två overaller och till nästa höst har sortimentet utökats med ytterligare tre overaller. Funktionsnivån är hög med en vattenpelare på 10000 millimeter, en andningsförmåga på 3000 g/m²/24 timmar, corduraförstärkningar på utsatta ställen, snölås, reflexer och avtagbar huva. Overallerna kommer att finnas i storlekarna 74/80–134/140 cl.

– Nu till våren släpper vi även en allvädersoverall och ett allväderset, säger Malin Engman på Geggamoja.

Geggamoja har goda förhoppningar om att deras produkter kommer att passa i sportbranschen. Ett första steg togs genom att närvara på Swesport.

– Sportbranschen känns spännande för oss. Vi designar kläder som vi älskar att se våra egna barn i. Det innebär att vi skapar snygga och praktiska kläder, gärna med roliga detaljer som gör dem lite tuffare och som gör att de passar för både fest och vardag, säger Malin Engman.