Rottefella tar över distributionen

Rottefella tar över distributionen

Publicerad

Norska Rottefella tar över sin egen distribution i Sverige. Företaget vill med åtgärden bli bättre på att jobba direkt mot återförsäljarna.

Längd-och turbindningsspecialisten Rottefella sköter redan idag sin egen distribution i Norge. Arbetet direkt mot de stora sportkedjorna på hemmamarknaden har varit framgångsrikt och också gett återförsäljarna bra priser och marginaler. Rottefella kommer också att jobba aktivt ut mot butikerna med att ordna kampanjer och utbilda butikspersonalen i företagets sortiment.

I Sverige har Backcountry Equipment under ledning av vd:n Sven Gunnar Johansson skött distributionen av Rottefellas bindningar och norrmännen har varit nöjda med samarbetet. Ändå väljer företaget nu att ta över den egna distributionen.

- Vi har haft ett fantastiskt samarbete med Sven-Gunnar men vi vill i framtiden jobba på samma sätt i Sverige som vi redan jobbar i Norge. Vi ska jobba direkt mot kedjorna, göra punktsatsningar på enskilda produkter och kunna ge våra återförsäljare ett bättre prisbild med denna åtgärd, säger Torstein Myklebostad, Försäljningschef på Rottefella.

Här i Sverige fortsätter Rottefella också sitt nära samarbete med sina partners Madshus, Fischer, Alpina och Rossignol på skosidan. En satsning som också enligt Rottefella kommer att gynna de svenska återförsäljarna.

- Vi ska jobba direkt mot kedjorna, göra punktsatsningar på enskilda produkter och ge våra återförsäljare bra marknadskampanjer tillsammans med våra partners, säger Hanne Lyngaas, sälj-och kampanjeansvarig på Rottefella

Företaget tar över distributionen i och med införsäljningen för nästa vinter. Logistiken kommer Rottefella i framtiden att sköta direkt från sin fabrik i Klokkarstua i Norge.

-  Jag tror att både servicenivån och samarbetet med butikerna kommer att bli bättre för Rottefella med den här förändringen, säger Hanne Lyngaas.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842