Rookie med beprövad produkt

Rookie med beprövad produkt

Publicerad

Strängnäsföretaget Exelsior Mekaniska gör en satsning för att komma in i sportbranschen. Produkten Skatemate har funnits i redan över 20 år men nu vill företaget nå också sporthandlarna på Swesport-mässan.

Det är en liten men funktionell produkt som den amerikanska uppfinnaren Everett Ellestad konsturerat. Skatemate är en enkel skidskoslip som gör att användaren kan slipa sina egna skridskor utan att lämna in dem. Produkten fungerar på både hockey-och långfärdsskridskor. För drygt tio år sedan tog Exelsior Mekaniska över distributionen av produkten men satsningen gjordes vid sidan av företagets egentliga verksamhet. Volymerna har inte blivit stora förutom på den nordamerikanska marknaden där Skatemate sålt rätt bra.

- Vi sålde direkt till användarna via vår hemsida och sålde faktiskt Skatemate över hela världen men i väldigt blygsamma volymer. Nu vill vi att sporthandlarna här hemma ska få upp ögonen för vår uppfinning, säger Cristopher Lindblad, vd för företaget.

Vid årsskiftet släppte företaget sin nya hemsida och nu i helgen ställer Exesior Mekaniska ut på Swesport. Förhoppningen är att hitta återförsäljare eller distributörer för sin nygamla produkt.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842