Rookie med beprövad produkt

Strängnäsföretaget Exelsior Mekaniska gör en satsning för att komma in i sportbranschen. Produkten Skatemate har funnits i redan över 20 år men nu vill företaget nå också sporthandlarna på Swesport-mässan.

Det är en liten men funktionell produkt som den amerikanska uppfinnaren Everett Ellestad konsturerat. Skatemate är en enkel skidskoslip som gör att användaren kan slipa sina egna skridskor utan att lämna in dem. Produkten fungerar på både hockey-och långfärdsskridskor. För drygt tio år sedan tog Exelsior Mekaniska över distributionen av produkten men satsningen gjordes vid sidan av företagets egentliga verksamhet. Volymerna har inte blivit stora förutom på den nordamerikanska marknaden där Skatemate sålt rätt bra.

– Vi sålde direkt till användarna via vår hemsida och sålde faktiskt Skatemate över hela världen men i väldigt blygsamma volymer. Nu vill vi att sporthandlarna här hemma ska få upp ögonen för vår uppfinning, säger Cristopher Lindblad, vd för företaget.

Vid årsskiftet släppte företaget sin nya hemsida och nu i helgen ställer Exesior Mekaniska ut på Swesport. Förhoppningen är att hitta återförsäljare eller distributörer för sin nygamla produkt.