Poc och Volvo i säkerhetssamarbete

Volvo och Poc är två svenska varumärken intimt förknippade med säkerhet. Nu inleder de två ett samarbete för att hitta nya lösningar.


Poc och Volvo i säkerhetssamarbete
Stefan Ytterborn

Bilar och cyklister samsas om samma utrymme i trafiken och ibland händer det olyckor. Eftersom både Poc och Volvo har som målsättning att förhindra allvarliga skador vid olyckor känns det som helt naturligt när de båda företagen nu inleder ett djupare samarbete för att förbättra cyklisternas säkerhet.

– Med vår målsättning att göra vårt yttersta för att rädda liv och minska följderna av olyckor hos idrottare och cyklister känns det fantastiskt att få samarbeta med Volvo om cyklisternas säkerhet, säger Pocs vd och grundare Stefan Ytterborn. De har visionen, kunskapen och erfarenheten och har varit ledande inom säkerhet på väg i över 80 år.

Tanken med samarbetet är att det ska resultera i nya produkter och lösningar för både Volvo och Poc. Ett första samarbetsprojekt blir att titta på kommunikationen mellan bilister och cyklister. Volvo har redan ett system för att upptäcka cyklister och fotgängare och nu vill de tillsammans med Poc titta på om det systemet kan utvidgas så att cyklisterna blir medvetna om att bilisten har koll på dem.

Poc kommer snart att lansera sitt AVIP – Attention, Visibility, Interaction, Protection – som är deras största satsning hittills inom cykel. Det är en kombination av säkerhet i produkterna och synlighet i trafiken och omfattar hjälmar, kläder, glasögon och tillbehör.

– Samarbetet med Poc kommer att bli både inspirerande och givande, säger Thomas Ingenlath som är Senior Vice President of Design på Volvo. Båda våra företag har säkerhet och skydd som kärnvärden och med Pocs design hoppas vi göra säkerhet mer känslomässig och få Volvos bilar ännu mer eftertraktade. Pocs produkter blandar funktion och design med låg vikt och högpresterande material som ger en känsla av total frihet och säkerhet även i de tuffaste förhållanden. Det är i perfekt harmoni med vår ambition att göra funktion och säkerhet en känslomässig upplevelse.

Målet är att kunna presentera de första resultaten av samarbetet under hösten 2014.

Poc och Volvo i säkerhetssamarbete
Samarbetet mellan Poc och Volvo kan också resultera i lösningar för att transportera skidor och annan sportutrustning på ett säkert sätt.